23/04/2022

Genk verdiende meer dan het gelijkspel in Brugge YLA : 1 - 1

Club Brugge – KRC Genk Ladies 1-1
KRC trok zonder de gekwetsten Kelsey Geraedts en Lisa Petry naar Club Brugge voor een rechtstreeks duel met de vierde plaats als inzet. Voor de wedstrijd telden we 1,5 punt voorsprong op blauw-zwart. Bij winst zou Standard terug in het vizier komen.
Voor de wedstrijd was er één minuut stilte voor de begin deze week overleden vader van keepster Aukje van Seijst.
 
In een winderig Aalter zagen we het eerste halfuur een evenwichtige partij. Dan belandde een verre trap van Marith Decabooter naast, vooraleer KRC aan een sterk laatste kwartier begon. Een afgeweerd schot van Fleur Pauwels verdween in hoekschop. Op deze corner schoof Sien Vandersanden naar Gwen Duijsters, die twee keer opeenvolgend door keepster Femke Schamp van een doelpunt werd gehouden. Fleur Pauwels kon nog enkele keren aanleggen, maar haar pogingen misten kracht om de Brugse doelvrouw echt te bedreigen. Net voor rusten moest Gitte Broothaers een nieuwe poging van Gwen Duijsters op de lijn redden.
 
Na de kampwisseling was het wel raak. Een sterk spelende Jorien Voets stuurde naar Joy Kersten die de botsende bal onder de lat in doel knalde. KRC bleef kansen creëren en had zeker moeten verdubbelen. Gwen Duijsters kon de bal echter twee keer niet kadreren. Op een vrije trap van Sien Vandersanden kopte Gwen eerst tegen de rechterpaal en de terugbotsende bal tegen de linkerpaal. Het bleef slechts 0-1 en dat brak twintig minuten voor tijd zuur op wanneer Aukje van Seijst iets te lang treuzelde om een bal weg te trappen en Marie Minnaert hiervan profiteerde om de gelijkmaker te netten. Even later snoepte Marie Minnaert alweer de bal af, maar nu bracht Aukje knap redding. Het luidde de betere periode van de thuisploeg in. Angel Kerkhove trapte echter te zwak en na een slalom van Marie Minnaert kon de bal na een geharrewar worden weggewerkt. Op counter liepen we al te vaak buitenspel tot Gwen Duijsters wel goed de ruimte indook na een assist van Gwyneth Vanaenrode. Zij omspeelde de keepster maar alweer bracht een thuisspeelster op de lijn redding. Ook Janne Geers moest een Brugs gevaar nog op het laatste moment redden. In de laatste zenuwachtige minuten blesseerde Isabelle Iliano zich ernstig aan de knie en moest met de ziekenwagen afgevoerd worden. Net voor het laatste fluitsignaal scoorde Anissa Giuga dan toch op aangeven van Luna Vanhoudt. De grensrechter had echter alweer buitenspel gezien hoewel Anissa duidelijk van achteruit kwam. Het protest van Donald Kühn en David Pereira Antunes leverden beiden nog een rode kaart op.
 
Hoewel KRC meer verdiende dan de 1-1 zullen we wellicht toch op de vierde plaats eindigen. Al staan  er natuurlijk nog twee wedstrijden op het programma.
 
KRC Genk: Aukje van Seijst, Lotte Van Den Steen, Janne Geers, Silke Sneyers, Sterre Gielen, Gwyneth Vanaenrode, Fleur Pauwels (64’ Lorène Martin), Sien Vandersanden, Jorien Voets (83’ Luna Vanhoudt), Joy Kersten (68’ Anissa Giuga), Gwen Duijsters. Bank: Kato Vanheusden, Emily Steijvers.
Scheidsrechter: de heer Hannes De Couvreur.
Assistenten: de heren Christophe Baillieul en Nobel Vanderhaegen.
Doelpunten: 49’ Joy Kersten 0-1, 69’ Marie Minnaert 1-1.
Gele kaarten: 71’ Guido Brepoels (Genk), 81’ Gwen Duijsters (Genk), 92’ Luna Vanhoudt (Genk).
Rode kaarten: 92’ Donald Kühn (Genk), na affluiten: David Antunes Pereira (Genk).
 
Zeker willen we nog laten weten dat onze beloften de titelkandidaat Machelen heeft verslagen afgelopen woensdag  : KRC Genk Ladies 2 – KV Mechelen 2-1
Rust: 1-0. Genk boekte een knappe zege tegen titelkandidaat Mechelen. Thirsa De Meester en Kersten zorgden voor de goals, bij een 1-1-tussenstand redde Vanheusden een strafschop.
 
Verslag hbvl.be : Genk Ladies blijft steken op 1-1 bij Club Brugge
 
Verslag HLN.be : KRC Genk Ladies en Sien Vandersanden zien winnende treffer in slotfase afgekeurd: “We dwongen het meeste kansen af en verdienden een driepunter”
 

Foto's met dank aan Sportpix.be

Foto boven : Janne Geers blijft doorgaan, focus op de bal

Joy Kersten

Gwyneth Vanaenrode en Silke Sneyers

de 1ste goal vieren

Anissa Giuga en Gwen Duijsters na onterecht afgekeurde goal