18/03/2022

De eerste 3-punter in Play-off 1 is binnen KRC Genk Ladies -Standard 3-0

Voor de wedstrijd werd Algemeen Directeur Betty Van Proeyen werd in de bloemetjes gezet voor haar jarenlange inzet voor het vrouwenvoetbal.
 
In de derde PO-wedstrijd kwam Standard op bezoek. De Luikenaars wonnen vorige week met 1-0 van Anderlecht en durfden al stilletjes naar hoger te lonken. KRC anderzijds had door de 1-1 enkele weken geleden op Standard zich een ticket voor PO-1 kunnen verzekeren. Bij Genk ontbraken de zieke Janne Geers en natuurlijk Kelsey Geraedts. Aan Luikse zijde bleven de licht gekwetsten Aster Janssens en Zoë Van Eynde aan de kant.
 
Heel veel strijd in de eerste periode, maar de kansen bleven beperkt. Standard dreigde via enkele corners terwijl Luna Vanhoudt een assist van Gwyneth Vanaenrode voorlangs besloot. Pech voor KRC toen even na het halfuur Lisa Petry uitviel met een zware enkelblessure. Wellicht zal zij ook verschillende weken aan de kant moeten blijven. Toch geraakte KRC net voor de rust op voorsprong wanneer Sterre Gielen naar Gwen Duijsters stuurde, die met een prachtig hieltje keepster Daman omzeilde.
 
Standard begon met aanvallende intenties aan de tweede helft. De goed georganiseerde Genkse verdediging kwam echter geenszins in de problemen. Op het uur drong Lorène Martin diep door en verraste Gwyneth Vanaenrode de Luikse keepster vanop de doellijn met een scherpe lob. Standard was aangeslagen en kreeg nog een extra dreun toen Gwen Duijsters een uittrap van Aukje van Seijst verlengde naar Lotte Van Den Steen, die met een overhoeks geplaatst schot voor de 3-0 tekende. Met nog 20 minuten op de klok was de match beslist want KRC bleef met man en macht strijden, zodat Standard enkel kon dreigen met wat hoge ballen die door keepster Aukje van Seijst en haar verdediging gemakkelijk onschadelijk werden gemaakt.
 
KRC springt naar een voorlopige vierde plaats met een half puntje boni op Club Brugge, dat dit weekend vrij was. Volgende zondag wacht de verplaatsing naar het tweede geplaatste OHL.
 
KRC Genk: Aukje van Seijst, Gwyneth Vanaenrode, Lorène Martin, Silke Sneyers, Sterre Gielen, Luna Vanhoudt (80’ Jorien Voets), Fleur Pauwels, Sien Vandersanden, Lotte Van Den Steen, Lisa Petry (34’ Anissa Giuga), Gwen Duijsters (88’ Julia Ibes). Bank: Maren van Wijngaarden, Tess Wils, Wen-Yue Bauwens.

Scheidsrechter: mevrouw Jana Van Laere.

Assistenten: de heren Kristof Meers en Robby Celis.

Doelpunten: 45’ Gwen Duijsters 1-0, 61’ Gwyneth Vanaenrode 2-0, 68’ Lotte Van Den Steen 3-0.
Gele kaarten: 51’ Sterre Gielen (Genk), 66’ Laura Miller (Standard), 83’ Gwen Duijsters (Genk).
 
Videoreportage tvl.be: KRC Genk Ladies boeken overtuigende zege tegen Standard
 
Verslag hbvl.be :Feestavond voor Genk Ladies na straf nummer tegen Standard
 
Reportage vooraf HLN.be : KRC Genk Ladies-voorzitster Jacqueline Mahieux kijkt trots vooruit: “Vrijdagavond opnieuw Standard het vuur aan de schenen leggen”
 
Foto's met dank aan Sportpix.be
Sterre Gielen en Luna Vanhoudt
 
Lotte Van Den Steen - Lorene Martin - Anissa Giuga