05/03/2022

2x Anderlecht - Genk : de 1ste ploeg verliest net, de beloften zijn beloond voor de vechtlust en keren met winst naar huis

Voor de eerste wedstrijd van Play Off-1 trokken we naar het hobbelige veld van Woluwe-Zaventem voor de confrontatie tegen kampioen Anderlecht. Geen trainer Guido Brepoels en geen Lotte Van Den Steen, beiden met Corona. Ook de nog niet herstelde Sien Vandersanden bleef aan de kant en Anissa Giuga was onbeschikbaar wegens een wedstrijd van de nationale U17 in Spanje.
 
KRC kon de eerste aanvalsgolven van de Brusselaars goed opvangen. Wanneer Lisa Petry de bal ontfutselde van kapitein Laura De Neve, schoof zij breed naar Gwen Duijsters die rustig voorbij keepster Justien Odeurs prikte. 0-1 na 6 minuten. Anderlecht moest nu komen maar kreeg weinig kansen. Een kopbal van de heroptredende Ella Van Kerkhoven kon Aukje van Seijst niet verontrusten. Op het kwartier kreeg Sterre Gielen een botsende bal via haar voet tegen de hand. Hoewel reglementair onjuist, vermits de bal via de eigen voet tegen de hand ging, wees scheidsrechter Diskeuve naar de stip. Keepster Aukje van Seijst bleef cool en stopte de trap van Stefania Vatafu.  KRC bleef het goed doen, maar moest zich toch gelukkig prijzen dat Ella Van Kerkhoven een voorzet van Sarah Wijnants tegen de rechterpaal kopte. Genk kwam eruit via een doorsteek van Kelsey Geraedts naar Gwen Duijsters, maar Justien Odeurs was nog net eerder bij de bal. Tien minuten voor de rust geraakte Anderlecht dan toch aan de gelijkmaker. Sarah Wijnants vond Jarne Teulings, die te veel vrijheid kreeg en van iets buiten de grote rechthoek raak trof. Pal voor de rust had de thuisploeg op voorsprong kunnen klimmen wanneer een schot van Stefania Vatafu tegen de rechterpaal ketste.
 
Anderlecht was er niet gerust in en bracht bij de rust de pas herstelde Tessa Wullaert in het veld. Toch kreeg KRC de eerste kansen met Lisa Petry en Gwyneth Vanaenrode op assist van Kelsey Geraedts. Maar ook Tessa Wullaert vond Aukje op haar weg en schoot nadien voorlangs. Gwyneth Vanaenrode kreeg nog een mogelijkheid en na een corner van Laura Deneve kopte Charlotte Tison naast.
Op het uur botste Janne Geers met de knie tegen de onderbuik van Kelsey Geraedts met zware gevolgen. Kelsey moest met de ziekenwagen afgevoerd worden met een bloeding aan de lever. Zij zal een week in het ziekenhuis moeten verblijven en wellicht de rest van de Playoffs missen. Een grote aderlating.
Een kwartier voor het einde werd Tessa Wullaert net buiten het strafschopgebied enigszins gehinderd door Gwyneth Vanaenrode. Tessa wurmelde zich door en schoot over. Toch gaf de scheidsrechter nog een extra kans aan de thuisploeg door een vrije schop toe te kennen. Ook niet terecht vermits er eerst voordeel was toegekend. Wullaert trapte de vrije schop over de muur en meteen stond KRC 2-1 in het krijt. Hoewel er nog 6 minuten naspeeltijd volgde kon Genk geen vuist meer maken en verloren we nipt de eerste PO-wedstrijd.
 

Nu volgen 2 thuiswedstrijden op vrijdagavond tegen Brugge (11/03 om 20u30) en Standard (18/03 20u30).

 
KRC: Aukje van Seijst, Gwyneth Vanaenrode, Silke Sneyers, Lorène Martin, Janne Geers, Luna Vanhoudt (68’ Jorien Voets), Sterre Gielen, Fleur Pauwels, Kelsey Geraedts (61’ Joy Kersten), Lisa Petry, Gwen Duijsters. Bank: Maren van Wijngaarden, Julia Ibes, Emily Steijvers.
Scheidsrechter: de heer Hyppolyte Diskeuve.
Gele kaarten: 57’ Stefania Vatafu (Anderlecht), 72’ Mariam Toloba (Anderlecht).
Doelpunten: 6’ Gwen Duijsters 0-1, 35’ Jarne Teulings 1-1, 75’ Tessa Wullaert 2-1.
 
Verslag Betty Van Proeyen
 
 
 
Verslag Sporza.be : Wullaert bezorgt Anderlecht tegen Genk eerste zege van de play-offs

 

 
Reportage vooraf Sporza.be : Wat moet u weten voor start play-offs? Anderlecht en OHL schuiven elkaar favorietenrol door

 

 
RSC Anderlecht B - KRC Genk Ladies B    1-2
 
Nadat het A-team in de namiddag het eerste duel in Play-off1 verloren met 2-1 op het veld van Anderlecht werden de beloftendames beloond voor hun vechtlust en wilskracht met een 1-2 winst.
Beide teams hielden elkaar in evenwicht wat doelkansen betrof. Toch waren het de Genk Ladies die net voor rust via de doorgebroken Tess Wils een eerste keer konden scoren.
Vrij vlug in de tweede helft floot de ref van dienst penalty na handspel. Aanvoerster Steffie Koch knalde de bal loeihard in de linkerbenedenhoek binnen.
Anderlecht kwam deze opdoffer nog moeilijk te boven mede dankzij een sterke collectieve prestatie van onze Genk Ladies.
Pas in de 95' kon Anderlecht nog de aansluitingstreffer maken.
 
 
Doelpunten:
42'    0-1     Tess Wils
50'    0-2     Steffie Koch
95'    1-2
 
Foto's match Beloften met dank aan Andy van Olmen
 
Foto's match 1ste ploeg met dank aan Sportpix.be
 
Aukje van Seijst
 
Gwen Duijsters scoort 0-1
 
Joy Kersten
 
Kelsey Geraedts