12/02/2022

KRC Genk Ladies – Fémina WS Woluwe 7-1

KRC wist dat vier punten uit twee wedstrijden nodig waren om Play-off 1 veilig te stellen. De zieke Gwyneth Vanaenrode ontbrak op deze wedstrijd die op zaterdagnamiddag moest gespeeld worden.
Opdracht is dan met snelle balwisselingen de koe onmiddellijk bij de horens te vatten. En dat gebeurde. Binnen het kwartier stond de 3-0 al op het bord. Eerst via een laag schot van Kelsey Geraedts en een binnentikker van Kelsey op een voorzet van de jarige Lisa Petry. Dan lobde Lotte Van Den Steen perfect doelvrouw Zélie Lambert na een assist van Sterre Gielen. KRC bleef vervolgens de kansen opstapelen via Sterre Gielen, Sien Vandersanden, Lotte Van Den Steen, Luna Vanhoudt en Lisa Petry. Er had dus zeker meer ingezeten dan de 5-0-ruststand door nog doelpunten van Sterre Gielen en de derde van Kelsey Geraedts, telkens op aangeven van Lisa Petry. Ook na de rust zagen we éénrichtingsverkeer. Een enthousiast ingevallen Gwen Duijsters kopte een hoge voorzet van Sien Vandersanden tegen de linkerpaal en binnen dezelfde minuut stond de rechterpaal in de weg op een poging van Sien Vandersanden na een teruglegger van Lisa Petry. Fleur Pauwels knalde nog over, vooraleer Gwen Duijsters met een laag schot na een assist van Anissa Giuga dan toch de 6-0 aantekende. Gwen trapte nog eens voorlangs en werd dan afgevlagd voor buitenspel toen zijn een vrije trap van Sien Vandersanden mooi in doel kopte. Keepster Lambert weerde knap een vrije trap van Sien Vandersanden in een corner die Gwen Duijsters inkopte, maar op de lijn werd gered door Marie Bougard. Nieuwe pogingen van Sien Vandersanden, Gwen Duijsters en Anissa Giuga werden gestopt of gingen nipt naast het doelkader. Uiteindelijk kon Lisa Petry met een lob haar 21ste verjaardag opsmukken op een doorsteekpas van Joy Kersten, die haar eerste speelminuten kreeg. Enige minpunt was een te vermijden tegentreffer in de naspeeltijd toen de kapitein Jana Simons na een hoge voorzet in de kluts de Woluwse eretreffer kon netten. Na de interlandbreak volgt op zaterdag 26 februari nog een inhaalwedstrijd in de reguliere competitie op het veld van Standard. De opdracht is duidelijk: één punt halen. 
 
KRC Genk: Aukje Van Seijst, Lotte Van Den Steen (46' Gwen Duijsters), Silke Sneyers (80' Jorien Voets), Lorène Martin (46' Anissa Giuga), Janne Geers, Luna Vanhoudt, Sien Vandersanden, Sterre Gielen, Fleur Pauwels, Lisa Petry, Kelsey Geraedts (65' Joy Kersten). Bank: Kato VanheusdenScheidsrechter: de heer Michael Lonnoy.
 
Assistenten: de heren Sam Lodewijckx en Jonas Van Dyck.

Doelpunten: 2' Kelsey Geraedts 1-0, 6' Kelsey Geraedts 2-0, 14' Lotte Van Den Steen 3-0, 37’ Sterre Gielen 4-0, 40' Kelsey Geraedts 5-0, 54' Gwen Duijsters 6-0, 85' Lisa Petry 7-0, 93' Jana Simons 7-1.
Gele kaart: 73’ Luna Vanhoudt (KRC). 
 
Verslag Betty van Proeyen
 
 
Verslag hbvl.be : Genk Ladies kan Play-Off 1 ruiken
 
Onze Beloften wonnen thuis met 3 - 1 tegen A.S.E. Chastre A  3-1
Zie ook de foto's hier beneden.
Doelpunten : 
8'     0-1  
11'   1-1     Marte Van Olmen
38'   2-1     Own Goal
80'   3-1     Own Goal
 
Meer foto's met dank aan Sportpix.be
Janne Geers
 
Lisa Petry
 
Anissa Giuga
 

Beloften
Sam Paepen

Marte Van Olmen & Julia Ibes

overwinningsfoto