21/01/2022

HARD WERKEND KRC HOUDT KANS OP PLAY-OFF 1 GAAF

AA Gent – KRC Genk Ladies 0-1
Voor de belangrijke partij in Oostakker kon KRC niet rekenen op de zieke Lisa Petry. Bij Gent ontbrak de geelgeschorste Fran Meersman. Beide ploegen telden vooraf een gelijk aantal punten, maar door het beter doelsaldo van Gent was winst bijna noodzakelijk om de kansen op Playoff-1 gaaf te houden.

KRC drukte onmiddellijk vooruit en dwong direct een hoekschop af. Gwen Duijsters devieerde de trap van Sien Vandersanden in de voeten van Kelsey Geraerdts, die al in eerste minuut Genk op voorsprong bracht. AA Gent was even verrast en stelde hier enkel een te hoog schot van Lore Jacobs en een niet gekadreerde lob van SilkeVanwynsberghe tegenover. Intussen trachtten de Genkenaars te counteren. Zo besloot Kelsey Geraedts na een diepe bal van Sterre Gielen naar Gwen Duijsters iets te zwak om nationaal doelvrouw Nickey Evrard te verschalken. Door de Genkse voorwaartse druk geraakte de thuisploeg amper aan kansen waardoor we met 0-1 gingen rusten.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. Wanner Lorène Martin na een tiental minuten uitviel met een enkelblessure kwam Anissa Giuga haar vervangen en schoof Sterre Gielen een rijtje achteruit. AA Gent probeerde de KRC-defensie te ontwrichten maar creëerde geen noemenswaardig gevaar. Een laterale voorzet van Alixe Bosteels na inspelen van Lore Jacobs bereikte geen medespeelster. Ook iets te veel balverlies bij de Genkenaars, waar vooral Gwyneth Vanaenrode opviel met stevige raids langs de linkerflank. Op één van haar voorzetten blokkeerde Evrard de poging van Anissa Giuga. De klok tikte verder en het was al in de naspeeltijd dat Silke Sneyers na een corner dreigend gevaar kon wegwerken. Een ultieme vrije trap bracht voor de thuisploeg ook geen soelaas, zodat een hard knokkend KRC de beoogde driepunter over de streep trok.

Met 3 wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie 3 punten boni, maar een minder goed doelsaldo dan AA Gent wachten nog moeilijke wedstrijden (thuis tegen leider OHL en Woluwe en uit bij Standard). Het programma van Gent oogt gemakkelijker met uitwedstrijden bij Charleroi, Brugge en Aalst. Ook Zulte Waregem dat 4 punten minder telt maar nog een wedstrijd te goed heeft, kan de vijfde plaats nog wegkapen.
Beginnen doen wij vrijdagavond 28/01 om 20.30 uur tegen OHL. Toeschouwers welkom!

KRC Genk: Aukje van Seijst, Lotte Van Den Steen (77’ Luna Vanhoudt), Silke Sneyers, Lorène Martin (55’ Anissa Giuga), Janne Geers, Fleur Pauwels, Sien Vandersanden, Sterre Gielen, Gwyneth Vanaenrode (87’ Jorien Voets), Kelsey Geraedts, Gwen Duijsters. Bank: Maren van Wijngaarden.
Scheidsrechter: de heer Dunken Van De Velde.
Assistenten: de heren Nick Delporte en Brian Vanoppen.
Gele kaarten: 90’ Farid Goreishvand (keepertrainer AA Gent), 94’ Sterre Gielen (Genk)
Doelpunt: 1’ Kelsey Geraedts 0-1.

Verslag Betty Van Proeyen

Videoreportage tvl.be: KRC Genk Ladies winnen op Gent
 
Verslag hbvl.be :Genk Ladies doet gouden zaak voor play-off 1 ticket met winst op bezoek bij Gent
 
Reportage vooraf hbvl.be : 16-jarig toptalent Anissa Giuga droomt van winning goal bij KRC Genk Ladies in cruciale match op bezoek bij Gent
 
Foto boven : Kelsey Geraedts and Gwyneth Vanaenrode
 
Sien Vandersanden en Fleur Pauwels
 
Luna Vanhoudt
 
Janne Geers