08/01/2022

Sterk KRC behoudt haar PO1-kansen Ladies Genk - Club Brugge YLA 2 - 0

Eind december werd de belangrijke wedstrijd tegen Club Brugge uitgesteld wegens het te gladde terrein. Het veld lag er nu wel goed bij, maar een sterke wind en hevige regen maakten de omstandigheden nu ook verre van ideaal. Bovendien mochten de supporters de wedstrijd niet bijwonen. KRC moest wel de drie punten thuishouden om haar kansen op een plekje in Playoff-1 gaaf te houden.
 
De Ladies begonnen met de hevige wind tegen, maar dat was er toch niet aan te zien want zij namen het heft onmiddellijk in handen. Lisa Petry werd al gauw diep gestuurd maar zij kon haar schot niet laag houden. Kelsey Geraerdts kadreerde even later haar kopbal ook niet. Halfweg de eerste helft leek KRC te scoren maar het schot van Sien Vandersanden ketste op de binnenkant van de paal en bleef op de doellijn rollen. Dan geraakte Brugge aan een eerste mogelijkheid wanneer Silke Sneyers na een geharrewar snel moest ontzetten. Op een afgeweerde poging van Gwyneth Vanaenrode onderscheidde de Brugse keepster Femke Schamp zich met een knappe safe. KRC bleef kansen creëren. Sterre Gielen geraakte net niet aan een assist van Kelsey Geraedts en trapte nadien nipt naast de linkerpaal. Als je de mogelijkheden niet benut, dreigt het gevaar altijd om de hoek, zeker als Marie Minnaert bij de tegenstander loopt. Aukje van Seijst wist echter raad met haar enige goede kans. Dan alweer KRC en keepster Schamp die een laag schot van Sterre Gielen opnieuw uit haar doelvlak weerde. Net voor de rust kwam de verdiende Genkse treffer er uiteindelijk toch. Febe Vanhaecke verslikte zich met een terugspeelbal waardoor Lisa Petry vrije baan kreeg en over de grond de Brugse keepster kansloos liet.
 
In de tweede helft trachtte Brugge de achterstand ongedaan te maken en wilde wat meer druk vooruitzetten. Een sterk Genks team ving met voorwaartse druk de Brugse intenties echter op zodat zij amper in de buurt van het Genkse doel geraakten. Eén keer was er echte dreiging maar toen wist Janne Geers met een sliding de bal in corner te werken. Tien minuten voor tijd werd de match definitief beslist. Gwen Duijsters ontsnapte na een dubbelpas met Lisa Petry en zette met haar tiende van het seizoen de 2-0 op het bord.
 
Door deze winst komt KRC samen met AA Gent op de vijfde plaats, weliswaar met een iets minder goed doelpuntensaldo. De volgende wedstrijd over twee weken in Gent kan nu bepalend worden, hoewel nadien nog moeilijke opdrachten (thuis tegen OHL en Woluwe, uit bij Standard) wachten.
 
KRC Genk: Aukje van Seijst, Lotte Van Den Steen, Silke Sneyers, Lorène Martin, Janne Geers, Gwyneth Vanaenrode, Sterre Gielen (67’ Gwen Duijsters), Sien Vandersanden, Fleur Pauwels, Kelsey Geraedts (89’ Anissa Giuga), Lisa Petry. Bank: Maren van Wijngaarden, Jorien Voets, Emily Steijvers, Luna Vanhoudt.

Scheidsrechter: de heer Pieter Vandenvenne.
Assistenten: de heren Ben Gonnissen en Maarten Linart.
Gele kaarten: geen.
Doelpunten: 44’ Lisa Petry 1-0, 80’ Gwen Duijsters 2-0.
 
Volgende donderdag oefent KRC om 19 uur tegen de Beloften van PSV Eindhoven.
 

De Beloften gingen vrijdag aan de slag tegen de Nederlandse hoofdklasser Fortuna 54 uit Sittard.
Onze Beloften domineerden de hele wedstrijd en wonnen verdiend met 4-1. Voor de rust scoorden Julia Ibes en Marit Jermei.
Na de pauze verhoogden Pia Bosmans en Yarna Sevarts, die haar debuut maakte na een lange inactiviteit wegens een kruisbandblessure. Tussendoor konden de Nederlanders tegenscoren.

Volgende week zaterdag om 15 uur spelen de Jong Beloften tegen de U17 van Fortuna.

Verslag hbvl.be :Genk Ladies beleeft glorieavond tegen Club Brugge
 
Reportage vooraf hbvl.be : Genk Ladies aast in inhaalwedstrijd tegen Club Brugge op play-off 1
 
Foto boven : Gwen Duijsters scoort 2 - 0
 

Meer foto's met dank aan Sportpix.be

opperste concentratie voor de match

Lotte Van Den Steen en Sterre Gielen

Silke Sneyers met haar scherpe blik

Sien Vandersanden