17/12/2021

Ladies overklassen Charleroi met 0 - 4

Sporting Charleroi - KRC Genk Ladies 0-4
In Charleroi had KRC het vorig jaar in de competitie en de Playoff erg moeilijk gehad. Vandaar dat we supergeconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. Al in de eerste minuut stelde Lisa Petry onze ex-keepster Joséphine Delveau op de proef. Even later stuurde Gwyneth Vanaenrode diep naar Lisa Petry, die de ver uitgekomen Delveau simpel lobde. KRC bleef Charleroi onder druk zetten. Lotte Van Den Steen bood Lisa Petry de verdubbeling aan, maar zij besloot over het lege doel. Niet getreurd want na een dubbelpas met Kelsey Geraerdt trapte Sien Vandersanden in het dak van het doel. De kansen bleven zich opstapelen via Lotte Van Den Steen en Fleur Pauwels. Op een voorzet van Lotte Van Den Steen devieerde Melissa Tom de bal tegen de onderkant van haar eigen deklat. Vlak voor de rust kwam de derde goal er toch toen Lisa Petry Sterre Gielen vrij voor doel afzonderde.
 
In het begin van de tweede helft kwam Charleroi even opzetten met enkele corners waarbij Lorène Martin op de lijn redding moest brengen. KRC hield het nadien terug onder controle. Halfweg de tweede helft belandde een vrije trap van Sien Vandersanden op de deklat en in dezelfde minuut lobde Lotte Van Den Steen opnieuw tegen de dwarsligger. De Ladies creëerden nog verschillende kansen. Assists van Kelsey Geraerdts en Sterre Gielen konden door Gwen Duijsters en Lisa Petry net niet afgerond worden. De ingevallen Anissa Giuga kopte eerst nog naast, maar knalde in de laatste minuut vanop links toch de verdiende 0-4-eindcijfers op het bord.
 
Dinsdag om 20 uur krijgt KRC nu Club Brugge op bezoek.
Bij winst is het zeker niet uitgeteld in de strijd om Play Off-1.
We verwachten alle supporters op post als 12de man!
 
KRC Genk Ladies: Aukje van Seijst, Silke Sneyers (79’ Jorien Voets), Lorène Martin, Janne Geers, Lotte Van Den Steen, Kelsey Geraedts, Fleur Pauwels (60’ Gwen Duijsters) , Sterre Gielen (85’ Tess Wils), Sien Vandersanden, Gwyneth Vanaenrode (79’ Luna Vanhoudt), Lisa Petry (85’ Anissa Giuga).
 
Scheidsrechter: de heer Julien Gabriel
Assistenten: de heren Remy Christophe en Zakraoui Abdel Wadoud.
Gele kaart: 33’ Catarina Leleu (Charleroi)
Doelpunten: 5’ Lisa Petry 0-1, 21’ Sien Vandersanden 0-2, 45’ Sterre Gielen 0-3, 90’ Anissa Giuga 0-4
 
Verslag Betty Van Proeyen
 
Videoreportage tvl.be: Ladies Genk hebben (net op tijd?) de goede vorm te pakken
 
Verslag hbvl.be : Genk Ladies telt Charleroi al uit voor de pauze en ziet play-off 1 dichterbij sluipen
 
Foto boven: overwinningsfoto
 

Meer foto's met dank aan Sportpix.be

Lorène Martin

Janne Geers

Sterre Gielen

Anissa Giuga