11/12/2021

KRC Genk Ladies - Eendracht Aalst 2-1 en KRC Genk Ladies Beloften - Famkes Diksmuide 5-1

KRC Genk Ladies – Eendracht Aalst  2-1
Na het spijtige bekerverlies van afgelopen week tegen Club Brugge was het voor KRC zaak om de drie punten thuis te halen om zo nog enig zicht op Playoff-1 te behouden. De jarige keepster Aukje van Seijst verscheen na Corona-perikelen terug aan de aftrap en ook kapitein Sien Vandersanden bleek paraat.
 
In het eerste kwartier konden de bezoekers onder leiding van draaischijf Nicky Van  Den Abbeele goed meespelen. Toch kreeg Lotte Van Den Steen de eerste kans, maar schoot voorlangs. Een verre vrije trap van Valentine Hannecart werd onvoldoende weggekopt zodat Van Den Abbeele over doelvrouw van Seijst de 0-1 in doel kon koppen. KRC reageerde en dreigde via o.a. Lisa Petry. En al na 20 minuten schoof Lotte Van Den Steen naar Kelsey Geraedts, die onder keepster Silke Baccarne de gelijkmaker nette. KRC bleef gaan en drukte met de ganse ploeg vooruit.  Aalst kreeg het nu heel moeilijk en ontsnapte enkele keren aan een tegentreffer na uitstekende pogingen van Lotte Van Den Steen, Lisa Petry, Janne Geers en Kelsey Geraerdts. Maar vooral keeper Silke Baccarne verhinderde dat KRC niet met een voorsprong naar de kleedkamers trok.
 
Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. Na een mooie actie van Kelsey Geraedts bracht Gwyneth Vanaenrode de bal hoog voor doel en knikte Lotte Van Den Steen knap de 2-1 op het bord. KRC wilde meer en schiep een karrevracht aan kansen. Maar nu ook wist keepster Baccarne raad op pogingen van Fleur Pauwels, Lisa Petry, Lotte Van Den Steen en Sien Vandersanden. De 3-1 viel niet en dan loert het gevaar altijd om het hoekje. Bij een counter stuitte Stephanie Suenens op Aukje van Seijst. Baccarne haalde dan nog een halve omhaal van Lisa Petry uit haar doelvlak vooraleer Aalst de laatste minuten even kwam dreigen. De Ladies kregen enkele corners tegen maar bleven uiteindelijk meer dan verdiend met 2-1 aan de winnende hand.
 
Vrijdag volgt de verplaatsing naar Charleroi waar we het nooit gemakkelijk hebben. Tot slot zakt Club Brugge op dinsdagavond 21 december nog naar KRC af.
 
KRC Genk: Aukje van Seijst, Silke Sneyers, Janne Geers, Lorène Martin, Gwyneth Vanaenrode (83’ Luna Vanhoudt), Sterre Gielen (83’ Anissa Giuga), Sien Vandersanden, Fleur Pauwels, Kelsey Geraedts (75’ Gwen Duijsters), Lotte Van Den Steen, Lisa Petry. Bank: Maren van Wijngaarden, Jorien Voets, Fleur Bienkens.
 
Scheidsrechter: mevrouw Sylvie Deckers.
Assistenten: de heer Kristof Meers en mevrouw Melissa Lejear.
 
Doelpunten: 13’ Nicky Van Den Abbeele, 19’ Kelsey Geraedts 1-1, 49’ Lotte Van Den Steen 2-1.
Gele kaarten: geen.
 
 
KRC Genk Ladies Beloften – Famkes Diksmuide Merkem Westhoek 5-1
In een sterke eerste helft liepen  onze youngsters al gauw 2-0 uit via de snelle Tess Wils op assist van Julia Ibes en een lob van dezelfde Ibes. Catho Hex stuitte op de benen van keepster Britt De Keyzer en een nieuwe versnelling van Tess Wils op alweer een assist van Julia Ibes bracht ons op het half uur op 3-0. Vlak voor het rustsignaal spurtte Dorien Groven door de verdediging voor de 4-0.
Na de rust verwaterde het spel wat en kwamen de bezoekers ook wat in de wedstrijd.  Bij een corner floot scheidsrechter Capio niet voor een overduidelijke fout op keepster Kato Vanheusden zodat Laura Delheye kon milderen. Famkes profiteerde nog, maar stilaan begon KRC ook terug kansen te krijgen. Op een actie van Emily Steijvers naar Tess Wils tikte Noemi Gorga tegenvoets de 5-1 in doel.

KRC Genk Beloften: Kato Vanheusden, Catho Hex (63’ Myrthe Reynders), Fleur Bienkens (55’ Steffie Koch), Jorien Voets, Caro Gielen (63’ Sam Paepen), Dorien Groven, Marte Van Olmen (55’ Femke Jacobs), Emily Steijvers, Julia Ibes (46’ Lucca Beyens), Noemi Gorga, Tess Wils. Bank: Anouk Vereecke.
 
Scheidsrechter: de heer Bart Capiot
Assistenten: de heren Geoffrey Vandekerkhof en Niki Reynders.
 
Doelpunten: 9’ Tess Wils 1-0, 12’ Julia Ibes 2-0, 29’ Tess Wils 3-0, 45’ Dorien Groven 4-0, 61’ Laura Delheye 4-1, 86’ Noemi Gorga 5-1.
Gele kaart: 62’ Yannick Lambrichts (trainer KRC).
 
Videoreportage tvl.be: KRC Genk Ladies pakken 3 gouden punten tegen Aalst
 

Meer foto's met dank aan Sportpix.be

Foto boven: Lotte Van den Steen scoorde de 2 - 1

Aukje van Seijst

Sien Vandersanden

Lisa Petry en Gwyneth Vanaenrode

Beloften

overwinningsfoto

Tess Wils

Noemi Gorga

Dorien Groven