20/11/2021

KRC Genk Ladies-Zulte Waregem 1-1

In de Cegeka Arena van KRC nam in de beginfase het initiatief, maar liep al snel op een counter waardoor Debbie Decoene de 0-1 over keepster Aukje van Seijst kon stiften. Iets te weinig creativiteit en een gesloten Waregemse verdediging verhinderden KRC om veel kansen te creëren. Een betrouwbare keepster Lowiese Seynhaeve was attent op een overhoekse schuiver van Gwyneth Vanaenrode en een verre vrije trap van Sien Vandersanden strandde op de paal.

Na de rust zagen we een betere thuisploeg hoewel Charlotte Laridon na een bal in de kluts over besloot. Lisa Petry schoof eerst naast en vond dan de bezoekende keepster op haar weg op assists van Gwen Duijsters. Gwen leek 20 minuten voor tijd op weg naar de gelijkmaker, maar scheidsrechter Clerkx zag geen strafschop toen zij werd onderuit geduwd. Sien Vandersanden raakte dan nog eens de bovenkant van de lat. Intussen kreeg Waregem nog één kans toen Aukje van Seijst de ingevallen Geena Lisa Buyle kon afstoppen. Op een vrije trap van Lorène Martin glipte Anissa Giuga door de verdediging en omspeelde keepster Seynhaeve voor de meer dan verdiende 1-1. KRC bleef proberen en een ultiem knap schot van Janne Geers miste van een niet de rechter winkelhaak.

Ontgoocheling bij KRC dat voor een groot aantal toeschouwers de kans miste om de kloof voor Playoff-1 te verkleinen.

KRC Genk: Aukje van Seijst, Silke Sneyers, Lorène Martin, Jorien Voets (77’ Anissa Giuga), Gwyneth Vanaenrode, Fleur Pauwels (85’ Kelsey Geraedts), Sien Vandersanden, Sterre Gielen, Janne Geers, Lisa Petry, Gwen Duijsters. Bank: Maren van Wijngaarden, Luna Vanhoudt, Lotte Van Den Steen, Emily Steijvers, Tess Wils.

Scheidsrechter: de heer Klass Clerkx.
Assistenten: Kenneth Lenaerts en Sam Lodewijckx.

Doelpunten: 8’ Debbie Decoene 0-1, 82’ Anissa Giuga 1-1.

Gele kaarten: 74’ Laura Vervacke (Waregem), 77’ Anne-Lore Scherrens (Waregem).

Verslag Betty Van Proeyen

Beloften. OHL B - KRC Genk Ladies B 1 -1
26'  0-1 Anissa Giuga
50'  1-1 Tess Lameir (OHL)
 

Verslag hbvl.be : Play-off 1 ver weg voor Genk Ladies

Foto boven: line-up in de Cegeka Arena

Meer foto's met dank aan Sportpix.be

Janne Geers

Anissa Giuga na de goal

onze jeugd supportert mee
onze jeugd supportert mee

OHL B - KRC Genk Ladies Beloften