10/11/2021

Inefficiëntie voor de rust maakt het ons moeilijk WS Woluwe – KRC Genk Ladies 0-1

Geen Kelsey Geraerdt (ziek) en ook Lisa Petry kwam in laatste instantie niet aan de aftrap wegens misselijkheid.
KRC liet het zich in het eerste half uur niet aan het hart komen en creëerde voldoende kansen. Het vizier van Gwen Duijsters was echter drie keer niet goed gericht en ook een knap schot van Jorien Voets kon door keepster Zélie Lambert met de vingertoppen tegen de deklat gedevieerd worden. Na een half uur was het dan eindelijk toch raak. Keeper Lambert weerde een voorzet van Luna Vanhoudt af in de voeten van Gwen Duijsters, wiens teruglegger door Sien Vandersanden in doel werd getrapt.
Het overwicht van KRC werd nu minder groot. We noteerden nog één kans voor Gwen Duijsters, die na een assist van Sien Vandersanden opnieuw op de thuiskeepster besloot.
 
Na de pauze hadden we onmiddellijk kunnen scoren, maar Sterre Gielen blokte spijtig genoeg een schot van Sien Vandersanden af. Op een niet zo gemakkelijk bespeelbaar veld kon KRC nu moeilijk balbezit houden. Woluwe wilde wel, maar geraakte ook amper aan het doel van Aukje van Seijst. Onze keepster moest slechts één keer tussenkomen op een schot van Marie Bougard. Anderzijds moest Lambert een schot van Janne Geers in hoekschop weren, die Lorène Martin daarop over doel kopte.
Ondanks dat we nog heel wat onbenullige foutjes tegen ons kregen, hield KRC de 0-1-score overeind.
 
KRC Genk: Aukje van Seijst, Silke Sneyers, Lorène Martin, Jorien Voets, Sien Vandersanden, Sterre Gielen, Luna Vanhoudt (62’ Gwyneth Vanaenrode), Fleur Pauwels, Janne Geers, Anissa Giuga (62’ Julia Ibes), Lisa Petry (1’ Gwen Duijsters, 81’ Tess Wils). Bank: Maren van Wijngaarden, Wen-Yue Bauwens, Lotte Van Den Steen.
Scheidsrechter: de heer Murat Sakizci.
Assistenten: de heren Hassan El Galai en Christophe Remy.

Doelpunt: 27’ Sien Vandersanden 0-1.
Gele kaarten: 67’ Sien Vandersanden (KRC), 71’ Julia Ibes (KRC), 81’ Jana Simons (Woluwe), 85’ Marie Bougard (Woluwe).
 
Verslag Betty Van Proeyen
 
 
Foto boven: Sien Vandersanden
 
Sterre Gielen
 
Jorien Voets
 
Gwen Duijsters
 
overwinningsfoto