16/10/2021

Niets op af te dingen OHL-Genk 2 - 0

Wellicht wat onder de indruk van het OHL-stadion en de TV-camera’s begonnen de KRC-Ladies aarzelend aan de wedstrijd. Al snel opende Hanne Eurlings na een licht toegekende vrije trap van Luna Vanzeir. KRC moest ondergaan maar kreeg toch nog de kans op de gelijkmaker toen Kelsey Geraedts een voorzet van Luna Vanhoudt over doel kopte. Doelvrouw Aukje van Seijst onderscheidde zich met een knappe safe op een trap van Eurlings. Luna Vanzeir schilderde de daaropvolgende hoekschop op het hoofd van Amber Tysiak voor de 2-0. De Ladies bleven in de eerste helft onder hun normale peil en moesten rekenen op een sterke van Seijst om de score niet te laten ophogen.
 
Na de pauze herschikte trainer Brepoels zijn troepen en kwam Genk beter uit de verf waardoor OHL slechts sporadisch kon dreigen en ook te onzuiver was in de afwerking. Ook KRC kreeg nu kansen. Janne Geers stuitte op doelvrouw Mirthe Claes en Anissa Giuga werd nipt afgevlagd op een assist van Gwen Duijsters. Tess Wils had in blessuretijd nog de aansluitingstreffer op de voet, maar stuitte op de Leuvense keepster.
 
Uiteindelijk is er niets af te dingen op de verdiende Leuvense overwinning. KRC blijft samen met Gent en Zulte Waregem strijden voor een PO1-plaatsje.
 
KRC Genk: Aukje van Seijst, Silke Sneyers (77’ Emily Steijvers), Sterre Gielen, Sien Vandersanden, Luna Vanhoudt (46’ Jorien Voets), Kelsey Geraedts (83’ Tess Wils), Gwyneth Vanaenrode (46’ Anissa Giuga), Fleur Pauwels, Janne Geers, Lisa Petry, Gwen Duijsters. Bank: Maren van Wijngaarden.
 
Scheidsrechter: mevrouw Sylvie Deckers.
Assistenten: mevrouw Ella de Vries en mevrouw Irmgard Van Meirvenne.
 
Doelpunten: 5’ Hanne Eurlings 1-0, 16’ Amber Tysiak 2-0.
Gele kaart: 90’ Gwen Duijsters (Genk).
 
Verslag Betty Van Proeyen
 
Videoreportage tvl.be: Genk Ladies ondergaat wet van de sterkste tegen OH Leuven
 
Foto boven: Fleur Pauwels
 
Jolien Voets
 
Sien Vandersanden
 
Anissa Giuga