08/10/2021

Gemiste kansen voor de rust breken zuur op KRC Genk Ladies – AA Gent 1-1

Voor beide ploegen was dit een belangrijke wedstrijd om aansluiting te vinden bij de subtop. KRC had na twee onverdiende nederlagen iets recht te zetten.
 
Toch kwam AA Gent iets beter uit de startblokken zonder echter groot gevaar te creëren. Maar al gauw nam KRC over met een afgeblokte poging van Lisa Petry. Het was wel even schrikken toen de Gentse aanvoerder Silke Vanwynsberghe na een corner de rechter paal trof. Dan was het al Genk wat de klok sloeg. Op een vrije trap van Sien Vandersanden kopte Kelsey Geraerdt naast. Gwen Duijsters raakte de bal verkeerd toen zij na een assist van Lorène Martin alleen voor doel werd afgezonderd. Alweer een vrije trap van Sien Vandersanden dan, waarop keepster Nicky Evrard de kopstoot van Lorène Martin uit linker benedenhoek kon wegslaan. Lisa Petry stuurde voor doel en de opgerukte Luna Vanhoudt schoof naast. KRC bleef mogelijkheden creëren. Een grondscherend schot van Lisa Petry belandde voorlangs. In de allerlaatste minuut kreeg KRC nog een dot van een kans, maar een breedtepas van Gwen Duijsters was wellicht een betere keuze dan zelf haar kans te gaan.
 
Na de rust veranderde het spelbeeld. AA Gent kwam nu beter in de match zonder echt veel gevaar te scheppen. Keepster Aukje van Seijst toonde zich ook erg secuur op enkele plukballen. Een kwartier voor tijd slikte KRC dan toch een tegengoal nadat een verdedigend foutje door de goed ingevallen Lakeesha Eijken werd afgestraft. KRC dreigde de pineut te worden van de gemiste kansen voor de rust. Toch toonden de Genkse meisjes zich nog voldoende weerbaar. Lorène Martin zette vijf minuten voor tijd een counter op en Lisa Petry legde vanop rechts knap terug naar Anissa Giuga, die met haar eerste voor KRC de terechte gelijkmaker nette. Ondanks dat beide ploegen nog volop voor de winst gingen, bleef het bij een 1-1.
 
KRC Genk Ladies: Aukje van Seijst, Gwyneth Vanaenrode, Sterre Gielen, Sien Vandersanden, Luna Vanhoudt, Lorène Martin, Kelsey Geraerdt, Fleur Pauwels (73’ Anissa Giuga), Janne Geers, Lisa Petry, Gwen Duijsters. Bank: Maren van Wijngaarden, Julia Ibes, Lotte Van Den Steen, Jorien Voets, Emily Steijvers.
 
Scheidsrechter: de heer Marnic Claes.
Assistenten: de heren Toon Valgaeren en Robby Celis.
Gele kaart: 22’ Bodil Van Den Heuvel (AA Gent).
Doelpunten: 75’ Lakeesha Eijken 0-1, 86’ Anissa Giuga 1-1.
 
Verslag : Betty Van Proeyen
 
 
 
Foto boven : Gwen Duijsters - Lisa Petry -  - Aukje Van Seijst
 
Janne Geers
 
Fleur Pauwels en Lorene Martin
 
Aukje Van Seijst