28/09/2021

Pijnlijk verlies in blessuretijd KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht 1-2

Omdat Anderlecht op de eerste speeldag Europese verplichtingen had, werd deze wedstrijd op een dinsdag ingehaald. Heel wat supporters hadden de weg naar het Ladies-stadion gevonden. Enkele supporters van de harde kern van KRC brachten de sfeer er onmiddellijk in met een indrukwekkend Bengaals vuurwerk.
 
Het inspireerde onze ploeg die in de eerste helft vrankweg haar kans ging en toen meer dan de evenknie van de landskampioen was. Ondanks dat er zeer intens werd gestreden, bleef het aantal kansen in deze wedstrijd redelijk beperkt. Bij de eerste grote mogelijkheid hinderde Michele Colson Fleur Pauwels net voldoende zodat haar schot te zwak was om keepster Justien Odeurs te verontrusten en en Lisa Petry geraakte even later net niet aan een voorzet van Lorène Martin.. Na een goed half uur was topschutster Gwen Duijsters er als de kippen bij om een te korte terugspeelbal van Marie Van Caesbroeck perfect af te ronden. Even later pegelde Lorène Martin net naast de linker bovenhoek. Anderlecht kon enkel wat dreigen via de snelheid van Tessa Wullaert, maar haar flankvoorzetten bereikten geen medespeelsters.
In de tweede helft tapte de landskampioen uit een ander vaatje en moesten Sien Vandersanden en co alle zeilen bijzetten om de druk op te vangen. Grote kansen bleven eerst nog uit. Noemie Gelders devieerde een voorzet van Toloba naast en enkele schoten misten richting. KRC kwam er nog maar sporadisch uit. Luna Vanhoudt moest op zo’n fase gekwetst naar de kant en op een onverzorgde breedtepas van Laura Deloose schoof Lorène Martin vanop 20 meter in één tijd naast het lege doel. De onvermijdelijke Tessa Wullaert profiteerde dan van een Genks oprukken om via de counter een gaatje te vinden en overhoeks knap de gelijkmaker te netten. Anderlecht wilde meer. Diki Ouzraoui worstelde zich op rechts vrij, maar doelvrouw Aukje van Seijst onderschepte de voorzet. Sarah Wijnants kon net niet afronden aan de tweede paal en Aukje van Seijst wierp zich overtuigend in de voeten van Noemie Gelders. KRC begon het evenwicht te herstellen en iedereen zag een puntendeling. Tessa Wullaert werd in de 92ste minuut echter niet afgevlagd voor buitenspel en mocht alsnog de Anderlechtse winst vastleggen.
 
Ontgoocheling bij Genk dat de nederlaag zeker niet verdiend had. Het applaus van de vele toeschouwers was een schrale troost.
 
KRC Genk: Aukje van Seijst, Silke Sneyers, Sterre Gielen, Sien Vandersanden, Luna Vanhoudt (54’ Gwyneth Vanaenrode), Kelsey Geraedts, Lorène Martin, Fleur Pauwels (68’ Julia Ibes), Janne Geers, Lisa Petry, Gwen Duijsters (82’ Lotte Van Den Steen). Bank: Maren van Wijngaarden, Jorien Voets, Anissa Giuga.
 
Scheidsrechter: de heer Pieter Vandevenne.
Assitenten: mevrouw Ella de Vries en de heer Jiri Bergs.
 
Gele kaarten: 10’ Marie Van Caesbroeck (Anderlecht), 74’ Lorène Martin (Genk).
 
Doelpunten: 34’ Gwen Duijsters 1-0, 70’ Tessa Wullaert 1-1, 92’ Tessa Wullaert 1-2.
 
Verslag : Betty Van Proeyen
 
Reportage van hbvl.be : Zware anticlimax voor sterk KRC Genk Ladies tegen Anderlecht
Reportage vooraf van hbvl.be : Genk Ladies ontvangt landskampioen Anderlecht
 
Beelden Anderlecht: https://youtu.be/ue7zQEelVvQ
 
 
Foto boven : Aukje Van Seijst keepster
 
Lorène Martin
 
Kelsey Geraedts
 
 
Luna Vanhoudt moet gekwetst het terrein verlaten