26/09/2021

Winst in de Beker zowel voor de Ladies als voor de Beloften Ladies

Overwinningsfoto Ladies Beloften
 
KRC Genk Ladies – Charleroi 4-0   (1/16de finale Beker van België)
Twee weken nadat KRC in competitieverband de Zebrettes met 7-1 versloeg, stonden beide teams voor de Beker opnieuw tegen elkaar. Geen stortregen deze keer en ook geen vroeg bezoekend doelpunt.
KRC domineerde en had kunnen scoren wanneer Lisa Petry een dieptepas van Luna Vanhoudt nipt naast lobde. Ex-Genkie May Stevelmans, vorige keer rood, kreeg nu terecht de gele kaart toen zij Gwen Duijsters onderuit schoffelde. Een sterk spelende Kelsey Geraedt stuitte op onze ex-keepster Joséphine Delvaux. Op het kwartier was het dan toch raak. Sien Vandersanden lanceerde op links Gwen Duijsters, die breed legde voor Lisa Petry. KRC bleef het gebeuren bepaalde en wanneer de ver uit haar doel spelende Joséphine Delvaux zich in een diepe bal verslikte, profiteerde Fleur Pauwels voor de 2-0. Het was wel even schrikken toen Alyson Duterne van ver de onderkant van de deklat trof en keepster Aukje van Seijst zich voor de rebound gooide waardoor Estelle Dessily over doel trapte. Dan opnieuw KRC met een poging van Lisa Petry na een combinatie met Lorène Martin en Gwen Duijsters. Maar net voor de rust was het pleit al beslecht. Luna Vanhoudt, in de ruimte gestuurd door Sien Vandersanden, zette hoog voor en Janne Geers schoof de terugvallende bal rustig in doel.
 
Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Al snel trapte Luna Vanhoudt de 4-0 onder de delat. De thuisploeg controleerde dan en kreeg nog verschillende kansen. Op een lange bal van Sterre Gielen naar Luna Vanhoudt kopte Lisa Petry nipt naast. Gwen Duijsters schoot een balverlies van Joséphine Delvaux in het zijnet. Charleroi dreigde welgeteld één keer wanneer Kristina Erman net over het kader mikte. KRC controleerde de partij op een volwassen manier en had de forfaitcijfers nog op het bord kunnen zetten maar enkele pogingen konden niet afgewerkt worden.
 
KRC gaat dus in de bokaal voor de 1/8ste finales.
Ook de Beloften plaatsten zich voor dezelfde ronde door reeksgenoot Famkes Westhoek Diksmuide Merkem met 4-2 te verslaan. Zie het verslag hier onder.
Dinsdagavond krijgt KRC landskampioen RSC Anderlecht over de vloer in een inhaalmatch van de Super League.
 
KRC Genk: Aukje van Seijst, Silke Sneyers, Sterre Gielen, Sien Vandersanden, Luna Vanhoudt (70’ Lotte Van Den Steen), Kelsey Geraedts, Lorène Martin, Fleur Pauwels (78’ Jorien Voets), Janne Geers, Lisa Petry (70’ Julia Ibes), Gwen Duijsters (86’ Anissa Giuga). Bank: Kato Vanheusden.
Scheidsrechter: de heer Pierre Michiels.
Assistenten: mevrouw Elke Hulsmans en mevrouw Evelyne Schoofs.
Gele kaart: 11’ Manyima Stevelmans (Charleroi)
 
Doelpunten: 14’ Lisa Petry 1-0, 33’ Fleur Pauwels 2-0, 44’ Janne Geers 3-0, 51’ Luna Vanhoudt 4-0
 
KRC Genk Ladies Beloften – Famkes Westhoek Diksmuide Merkem 4-2  (1/16de finale Beker van België)
Ook de Beloften mochten thuis hun bekerwedstrijd afwerken. Reeksgenoot Famkes Diksmuide dat in de competitie behoorlijk goed doet. KRC anderzijds telt nog maar één puntje uit 4 wedstrijden.
 
Trainer Yannick Lambrichts koos voor enkele wijzigingen en begon goed aan de wedstrijd. Tess Wils kon net niet afwerken na een flankwissel van Marit Jermei en een assist van Noemi Todde. Toch was het al na een vijftal minuten raak door een uitgemeten lob van Anissa Giuga. Onverwacht slikten we dan toch de gelijkmaker door een afstandsschot van Angelique Veracx in de linker bovenhoek. KRC kon toch met een voorsprong de rust in wanneer Dorien Groven zich doorzette en Tess Wils kon binnen schuiven.

Na de rust bleef KRC de best spelende ploeg en een actie Jorien Voets-Tess Wils liet Anissa Giuga toe om de 3-1 te scoren. Twintig minuten voor tijd zette Joyce De Meester druk op de keepster en zorgde zo voor de 4-1. De tegentreffer, door een hoog schot van Brookelynn Cooreman, was niet meer dan een voetnoot, zodat ook onze Beloften de trommel ingaan bij de laatste 16.
 
KRC Genk Ladies: Maren van Wijngaarden, Caro Gielen, Wen-Yue Bauwens, Jorien Voets, Lotte Schaekens (86’ Steffie Koch), Emily Steijvers, Marit Jermei (46’ Sofie Ketelslegers, 64’ Joyce De Meester), Dorien Groven, Noemi Gorga, Anissa Giuga (86’ Myrthe Reynders), Tess Wils. Bank: Femke Jacobs.
Scheidsrechter: de heer Kristof Huls.
 
Doelpunten: 6’ Anissa Giuga 1-0, 16’ Angelique Veracx 1-1, 24’ Tess Wils 2-1, 63’ Anissa Giuga 3-1, 69’ Joyce De Meester4-1, 80’ Brookelynn Cooreman 4-2.
 
Reportage van hbvl.be : Genk Ladies bekert tweemaal verder