04/09/2021

Verdiende overwinning Eendracht Aalst – KRC Genk Ladies 0-4

Nadat KRC vorig jaar op de laatste speeldag in Aalst had verloren en ook op de openingsspeeldag in Waregem geen punten kon halen, was het extra gemotiveerd om deze keer wel toe te slaan.
 
In de openingsfase kwam Anaëlle Wiard schuin voor doel vrij, maar zij besloot voorlangs. Het zou ook de laatste kans van de thuisploeg zijn, waar de in extremis aangeworven ex-international Nicky Van Den Abbeele meteen in het centrum van de verdediging werd gedropt. Zij miste competitieritme waardoor het in haar eerste wedstrijd geen succesverhaal werd.
KRC bepaalde nu de wedstrijd. De aanvoer vanuit een solide verdediging en een sterk middenveld, waar Janne Geers haar debuut maakte, het duo Lorène Martin-Kelsey Geraedts de gaten dichtte en Fleur Pauwels voor de nodige assists zorgde, maakte Aalst monddood. In de eerste twintig minuten had KRC al enkele keren moeten scoren, maar het was nog even wachten tot Fleur Pauwels met gemeten passes Gwen Duijsters en Lisa Petry lanceerde voor de eerste twee goals. Nog voor de kampwisseling deed Gwen Duijsters, nu op een assist van Lisa Petry, de boeken reeds helemaal dicht.
Na de pauze bleef KRC de debatten leiden. Op het uur stuurde Fleur Pauwels naar Gwen Duijsters, die breed legde voor de 0-4 van Lisa Petry. KRC had nog kunnen verhogen, maar een steeds oprukkende Luna Vanhoudt schoof de bal naast het doel. Aalst kon geen vuist meer maken, waardoor dat KRC verdiend de punten op zak stak.
Volgende vrijdag volgt de eerste thuiswedstrijd tegen Charleroi en daarna is er een korte interlandbreak.
 
KRC Genk: Aukje van Seijst, Silke Sneyers, Sterre Gielen, Sien Vandersanden, Luna Vanhoudt (70’ Wen-Yue Bauwens), Janne Geers (80’ Emily Steijvers), Kelsey Geraedts, Lorène Martin, Fleur Pauwels (70’ Julia Ibes), Lisa Petry (70’ Anissa Giuga), Gwen Duijsters. Bank: Maren van Wijngaarden.
Scheidsrechter: de heer Bram De Clercq.
Gele kaarten: geen
Doelpunten: 25’ Gwen Duijsters 0-1, 27’ Lisa Petry 0-2, 39’ Gwen Duijsters 0-3, 57’ Lisa Petry 0-4.
 
 
Verslag : Betty Van Proeyen
 
Reportage van hbvl.be : Petry en Duijsters leiden Genk naar eerste zege
 
Hoogtepunten Scooore Super League Round-up speeldag 3
 
Foto's met dank aan Sportpix.be
 
202109 04 Aalst - Genk Fleur Pauwels  Fleur Pauwels
 
202109 04 Aalst - Genk Sterre Gielen  Sterre Gielen