29/05/2021

Eendracht Aalst – KRC Genk Ladies 5-3

Eendracht Aalst – KRC Genk Ladies 5-3
KRC was voor de wedstrijd zeker van winst in Playoff-2 maar wilde toch de slotwedstrijd positief afsluiten. Lorène Martin was verhinderd en Joséphine Delvaux mocht haar laatste match spelen vooraleer ze volgend jaar richting Charleroi trekt.
 
Gwen Duijsters trapte een eerste kans over doel. Voor het kwartier strafte Henriëtte Awete een dieptepas af voor de 1-0. Onze meisjes kregen geen vloeiende acties opgezet, gehinderd door het droge veld en het te hoge gras. Fleur Pauwels had op het einde van de eerste helft de beste scoringskans aan de voet na een assist van Luna Vanhoudt. Maar ook Loes Van Mullem op assist van Anke Vanhooren en Valentine Hannecart met een vrije trap mikten te hoog.
 
De tweede helft zou doelpuntenrijker worden. Op een counter bood Henriëtte Awete aan Stephanie Van Gils de 2-0 aan. Tijd voor Genk om te reageren. Gwen Duijsters trapte eerst nog voorlangs alvorens een actie van Sien Vandersanden en Anissa Giuga af te ronden. Even later schilderde Sien Vandersanden een vrije trap in de rechter bovenhoek voor de 2-2. Erop en erover, denk je dan, tot keepster Joséphine Delvaux de bal in de voeten van Justine Blave trapte, die rustig Aalst opnieuw op voorsprong kon zetten. Genk vocht terug met Luna Vanhoudt op links en een in twee tijden afgeronde poging van Gwen Duijsters.  De 3-3 bleef ook niet lang op het bord want Justine Blave mocht na een afgeweerde corner zich rustig vrij draaien en de linker benedenhoek viseren. Een poging van Sien Vandersanden zeilde nipt over doel zodat de 4-4 er niet kwam. Het werd enkele minuten later zelfs 5-3 met een kopbal van de vrijstaande Justine Blave op assist Loes Van Mullem. In de laatste minuten liet coach Guido Brepoels dan Caro Gielen, Catho Hex en Sofie Ketelslegers opdraven om het seizoen af te sluiten.
 
KRC Genk: Joséphine Delvaux, Lotte Van Den Steen (78’ Catho Hex), Silke Sneyers (78’ Caro Gielen), Sterre Gielen, Luna Vanhoudt, Sien Vandersanden, Fleur Pauwels, Emily Steijvers (72’ Marte Van Olmen), Jorien Voets (78’ Sofie Ketelslegers), Hanne Merkelbach (46’ Anissa Giuga), Gwen Duijsters. Bank: Maren van Wijngaarden).
 
Doelpunten: 13’ Henriëtte Awete 1-0, 52’ Stéphanie Van Gils 2-0, 57’ Gwen Duijsters 2-1, 60’ Sien Vandersanden 2-2, 64’ Justine Blave 3-2, 69’ Gwen Duijsters 3-3, 71’ Justine Blave 4-3, 74’ Justine Blave 5-3.
Scheidsrechter: mevrouw  Irmgard Van Meirvenne.
Assistenten: de heer Stijn Mertens en mevrouw Heidi Houthave.
Gele kaart: 89’ Luna Vanhoudt (Genk).
 
Verslag : Betty Van Proeyen
 
Videoverslag van tvl.be : KRC Genk Ladies sluiten seizoen af met doelpuntenkermis in Aalst
 
 
 
Foto boven : Fleur Pauwels
 
 
202105 29 Eendracht Aalst - Racing Genk Luna Vanhoudt en Fleur Pauwels  Luna Vanhoudt en Fleur Pauwels
 
  Emily Steijvers
 
  Hanne Merkelbach