22/05/2021

KRC Ladies winnen thuis oververdiend van Sporting Charleroi 2-1

KRC Genk Ladies-Sporting Charleroi 2-1
Tijdens de samenkomst voor de wedstrijd waren speelsters en staf via Livestream getuige van de 3-2-winst van Zulte Waregem tegen Aalst waardoor de kaarten duidelijk waren. Bij winst tegen Charleroi was de eerste plaats in PO2 een feit. Bij een gelijkspel zouden we volgende week in Aalst ook moeten gelijkspelen en bij verlies vanavond was winst volgende week noodzakelijk.
Fleur Pauwels keerde na haar gele schorsing terug in de ploeg. Voor het overige bleef het team ongewijzigd.
 
In de eerste helft had KRC het aanvankelijk moeilijk om haar wil op te dringen, ook al omdat er al te vaak buitenspel werd gelopen. Fleur Pauwels en Lotte Van Den Steen dreigden en keepster Ambre Collet weerde een kopbal in corner. Intussen kreeg Charleroi ook enkele mogelijkheden. Estelle Dessily trapte te overhaast over doel en Alyson Duterne mikte voorlangs. Ook een corner schoot voor doel aan iedereen voorbij. Het laatste kwartier kwam KRC dan echt opzetten. Bij een slordig bezoekend uitverdedigen werd Emily Steijvers verdacht tegen de grond gewerkt. Maar na een doorsteekpas van Fleur Pauwels omspeelde Gwen Duijsters de keepster om de score te openen. Jorien Voets geraakte even later net niet aan een voorzet van Luna Vanhoudt. In de slotminuut leek de verdubbeling er toch te komen. Lorène Martin, die vandaag haar verbintenis bij de club voor een jaar verlengde, kopte krachtig een vrije trap van Sien Vandersanden in het dak van het doel. De assistent had echter buitenspel gezien.
 
Bij het begin van de tweede helft zorgen supporters van Charleroi en KRC voor spectaculair Bengaals vuur. KRC bleef nu drukken. Fleur Pauwels kraakte eerst haar schot na een mooie actie en besloot nadien naast. Ook Gwen Duijsters vond het doelkader niet. Charleroi stak dan even de neus aan het venster met de vrijgelaten Renate-Ly Mehevets, wiens poging door keepster Maren van Wijngaarden werd geneutraliseerd. Dan was het woord weer volledig aan de thuisploeg. Lotte Van Den Steen schoof, na een dieptepas van Sien Vandersanden, voor doel waar Gwen Duijsters op de keepster strandde en Emily Steijvers de rebound niet kon afronden. Ook de alweer sterk keepende Ambre Collet was meermaals een sta-in-de-weg. Zo haalde zij de bal uit de voeten van de doorgebroken Anissa Giuga en hield ze Hanne Merkelbach van een goal na een vrije trap van Sien Vandersanden. Gwen Duijsters kopte nog naast op een assist van Lotte Van Den Steen. Een kwartier voor tijd was het dan eindelijk raak. Fleur Pauwels lanceerde Gwen Duijsters, die gepast breed legde naar Hanne Merkelbach voor de 2-0. De zege leek niet meer in gevaar te komen. Tot 5 minuten voor tijd een schot van Jennifer Bouchera op het hoofd van Sterre Gielen afweek en Charleroi onverwacht de aansluitingstreffer scoorde. Er kwamen echter geen kansen meer, zodat KRC verdiend met 2-1 won.
 
KRC telt met op 1 wedstrijd van het einde 3,5 punten voorsprong op Eendracht Aalst en wint Play Off-2. In de slotwedstrijd op Aalst kunnen wij nog verder uitlopen waardoor Zulte Waregem ook nog plaats 2 in de wacht kan slepen.
 
KRC Genk: Maren van Wijngaarden, Lotte Van Den Steen, Silke Sneyers, Sterre Gielen, Luna Vanhoudt, Sien Vandersanden, Lorène Martin, Emily Steijvers (65’ Anissa Giuga), Jorien Voets (65’ Hanne Merkelbach), Fleur Pauwels (87’ Marte Van Olmen), Gwen Duijsters.
Scheidsrechter: mevrouw Viki De Cremer.
Assistenten: de heren Gianni Seeldraeyers en Maarten Linart.
Doelpunten: 40’ Gwen Duijsters 1-0, 75’ Hanne Merkelbach 2-0, 85’ Jennifer Bouchenna 2-1.
Gele kaarten: 39’ Lorène Martin (Genk), 45’ Mégane Vos (Charleroi).
 
Verslag : Betty Van Proeyen

 
 
 
  Jorien Voets 
 
  Gwen Duijsters passeren om te scoren
 
  bengaals vuurwerk voor de Ladies