23/04/2021

Op koers voor winst in Play Off-2 : WS Woluwe – KRC Genk Ladies 2-3

Na twee nederlagen tegen Woluwe in de reguliere competitie wilden de Ladies revanche nemen, zeker met het oog op het beoogde doel, de winst in Play Off-2.
 
KRC trok volop het aanvalsregister open. Gwen Duijsters had al gauw kunnen scoren, maar haar afgeweken schot ging net voorlangs. Even later verdween een poging van Hanne Merkelbach op assist van Fleur Pauwels ook nipt langs de verkeerde kant van de paal. Lotte Van Den Steen devieerde een hoekschop van Sien Vandersanden net over het kader. Intussen kon Woluwe twee hoekschoppen versieren. Kenza Vrithof kopte de eerste naast, maar Martyna Rakowicz kopte de tweede wel in de eerste hoek in doel. De eerste helft gedomineerd en toch 1-0 in het krijt …
 
Trainer Guido Brepoels sleutelde bij de rust aan de posities waardoor KRC nog aanvallender voor de dag kwam. Luna Vanhoudt naast, een gekraakt schot van Hanne Merkelbach  en een actie van Sien Vandersanden-Gwen Duijsters waarbij Hanne Merkelbach net niet aan de bal raakte.  Het was de voorbode van de ommekeer. KRC kreeg 10 minuten na de rust een strafschop toen een voorzet van Gwen Duijsters met de hand werd afgeweerd. Hanne Merkelbach zag haar trap met de voeten gered door doelvrouw Willeke Willems, maar zij trapte de terugspringende bal toch in doel. Onze meisjes bleven komen. Keepster Willems tipte eerst nog een schot van Luna Vanhoudt in corner. Even later ging Lotte Van Den Steen op rechts aan de haal, bediende Gwen Duijsters die tegen de keepster trapte, waarna alweer Hanne Merkelbach ons op voorsprong bracht. Woluwe geraakte niet aan de overzijde. Integendeel moest Clotilde Codden aan de noodrem trekken om Gwen Duijsters af te stoppen. Doelvrouw Willeke Willems neutraliseerde de toegekende vrije trap van Sien Vandersanden. Twintig minuten voor tijd lanceerde Sien dan Gwen Duijsters die in twee tijden de 1-3 op het scorebord zette. De punten leken binnen maar het venijn zat in de staart. Marie Bougard kegelde immers in de 82ste minuute een vrije trap vanop ruim 40 meter onder de lat voor de 2-3. Het was het sein voor Woluwe om in de ultieme slotfase nog te trachten een puntje te redden. Dat lukte bijna nog op een hoekschop, maar Silke Sneyers kon op de lijn onze meer dan verdiende winst overeind houden.
 
KRC deelt nu samen met Aalst de leiding. Vrijdag trekken we naar Charleroi en de week nadien ontvangen we Aalst in eigen huis.
 
KRC Genk: Maren van Wijngaarden, Lotte Van Den Steen, Silke Sneyers, Sterre Gielen, Luna Vanhoudt, Lorène Martin, Sien Vandersanden, Emily Steijvers (72’ Sofie Ketelslegers), Fleur Pauwels, Hanne Merkelbach, Gwen Duijsters. Bank: Joséphine Delvaux, Caro Gielen, Femke Jacobs, Jorien Voets, Myrthe Reynders.
 
Scheidsrechter: de heer Anthony Letellier
Assistenten: de heren Thibault Holvoet en Ercan Eray.
 
Doelpunten: 40’ Martyna Rakowicz 1-0, 56’ Hanne Merkelbach 1-1, 65’ Hanne Merkelbach 1-2, 72’ Gwen Duijsters 1-3, 82’ Marie Bougard 2-3.
Gele kaarten: 69’ Clotilde Codden (Woluwe), 82’ Fleur Pauwels (Genk).
 
Verslag : Betty Van Proeyen
 

Reportage vooraf van hbvl.be : Kan Genk Ladies de eerste zege grijpen in play-off 2?

 
Foto's met dank aan Sportpix.be
 
Foto boven : Gwen Duijsters
 
  Emily Steijvers
 
  Lotte Van Den Steen
 
  Luna Vanhoudt