17/04/2021

KRC moet zich met één punt tevreden stellen op Zulte-Waregem 2-2

KRC moet zich met één punt tevreden stellen hoewel het de tweede helft domineerde en pas aan het slot van de wedstrijd de gelijkmaker incasseerde.
 
In een evenwichtige eerste helft kregen beide ploegen enkele kleine kansen tot even voor het half uur een hoge voorzet in de kluts bij Geena-Lisa Buyle belandde, die de openingstreffer kon netten. KRC reageerde onmiddellijk en een sterk spelende Lorène Martin lanceerde Gwen Duijsters voor de 1-1.
 
Na de rust domineerde KRC het gebeuren. Pogingen van Sien Vandersanden en enkele keren Gwen Duijsters misten net het kader. Halfweg de tweede helft werd een voorzet van Fleur Pauwels dan met de hand beroerd en zette Hanne Merkelbach de strafschop rustig om. Gwen Duijsters had een uitdieping van de voorsprong nog op de voet, maar het was integendeel Geena Lisa Buyle, die een Genks balverlies alsnog afstrafte voor de 2-2.
 
KRC: Maren van Wijngaarden, Lotte Van Den Steen, Silke Sneyers (88’ Sofie Ketelslegers), Sterre Gielen, Luna Vanhoudt, Lorène Martin, Sien Vandersanden, Emily Steijvers, Fleur Pauwels, Hanne Merkelbach, Gwen Duijsters (76’ Jorien Voets). Bank: Anouk Vereecke, Femke Jonckers, Caro Gielen.
 
Scheidsrechter: mevrouw Caroline Lanssens.
Gele kaarten: 61’ Laura Vervacke (Waregem), 89’ Sien Vandersanden (Genk)
Rode kaart (2 keer geel): 88’ Laura Vervacke (Waregem).
Doelpunten: 28’ Geena-Lisa Buyle 1-0,  33’ Gwen Duijsters 1-1, 70’ Hanne Merkelbach (strafschop) 1-2, 83’ Geena-Lisa Buyle 2-2
 

Reportage vooraf van hbvl.be : KRC Genk Ladies heeft nog één doel: play-off 2 winnen

Verslag van hbvl.be : Zuur gelijkspel voor Genk Ladies na late Waregemse tegentreffer

Foto's met dank aan Sportpix.be
 

 

Foto boven : de verdediging met keeper Maren Van Wijngaarden
 
  Fleur Pauwels in de aanval met gevaar voor lijf en leden
 
  Emily Steijvers
 
  Hanne Merkelbach