28/03/2021

Gelijkspel in Luminus Arena : KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem 1-1

De Ladies mochten voor het eerst in de Luminus Arena en voor de camera’s van Eleven Sports aantreden. Een magnifiek decor waardoor de Genkies even onder de indruk bleken. Aanvankelijk stotterden de combinaties zodat het een twintigtal minuten duurde voor  de Genkse motor aansloeg. Intussen had bezoekster Summer Rogiers naast gekopt en kreeg Julie Devos haar lob ook niet gekadreerd. Het Genks middenveld met o.a. Fleur Pauwels, Sien Vandersanden en Lorène Martin nam de wedstrijd in handen. Na een mooie actie van Lorène kon keepster Ianthe Meersschaert nog net ingrijpen op een voorzet van Emily Steijvers. Op een vrije schop van Sien Vandersanden kopte een inlopende  Lotte Van Den Steen knap in doel. De vlag ging echter omhoog, ten onrechte zo bewezen beelden via Eleven. Niet getreurd want één minuut later legde Sien Vandersanden terug naar Lotte die met een pegel toch de 1-0 op het bord bracht. KRC bleef drukken met Hanne Merkelbach op de paal en Emily Steijvers nipt over. Gwen Duijsters kon na een doorsteek alleen op doel gaan, maar opnieuw stak de grensrechter er onterecht een stokje voor.
 
In de tweede helft bleef Silke Sneyers in de kleedkamer en schoof Lorène Martin een bankje achteruit. Zulte Waregem veroverde het veldoverwicht en toonde zich na een onrechtstreekse vrije trap een eerste keer dreigend. Op het uur leek Geena Lisa Buyle te scoren, maar kon Luna Vanhoudt nog net op de lijn redding brengen. Keepster Josephine Delvaux weerde dan een poging van Buyle in hoekschop na een te korte terugspeelbal van Luna Vanhoudt. Op die hoekschop weerde Delvaux een kopbal van Ella Vierendeels af in de voeten van Buyle, die nu wel scoorde. Waregem bleef gevaarlijk op corners. Ella Vierendeels draaide er ééntje rechtstreeks op de lat. In de laatste minuut stuurde Gwen Duijsters nog naar de ingevallen Sofie Ketelslegers, maar zij besloot de botsende voorzet naast doel.
 
Zo bleef KRC steken op een al bij al terecht gelijkspel.
 
KRC Genk: Joséphine Delvaux, Lotte Van Den Steen, Silke Sneyers (46’ Jorien Voets), Sterre Gielen, Luna Vanhoudt, Fleur Pauwels, Lorène Martin, Sien Vandersanden, Emily Steijvers (86’ Femke Jacobs), Hanne Merkelbach (86’ Sofie Ketelslegers), Gwen Duijsters. Bank: Maren van Wijngaarden, Femke Jonckers, Myrthe Reynders.
Scheidsrechter: mevrouw Jan Van Laere.
Gele kaarten: geen.
Doelpunten: 39’ Lotte Van Den Steen 1-0, 71’ Geena Lisa Buyle 1-1.
 
Een mooie fotoreeks van Dominique Vaes vind je terug op onze Facebook pagina van KRC Genk Ladies
 
En dan zijn er natuurlijk nog de foto's van Sportpix.be
 
Foto boven : Gwen Duijsters
 
202103 27 Genk - Woluwe Emily Steijvers  Emily Steijvers
 
  Femke Jacobs
 
  Sofie Ketelslegers