30/01/2021

Wedstrijdverslag Gent Ladies -Genk Ladies : 1 - 0

Na het nipte verlies van vorige week zou KRC vandaag opnieuw met het kleinste verschil huiswaarts keren. En alweer was de terechte uitslag een puntendeling geweest.
 
In een heel gesloten wedstrijd was de thuisploeg dominerend in de eerste helft, maar onze verdediging stond als een huis met in het centrum Fleur Bienkens, Lorène Martin en Sterre Gielen. Gent kreeg amper een kans bijeen gespeeld. Wanneer gevaar dreigde, keerde Lorène Martin met een perfecte sliding het gevaar. Iets voor de rust was er dan toch de Nederlandse Jolet Lommen, maar keepster Joséphine Delvaux kon in hoekschop werken.

Snel na de pauze kregen we dan toch een goal te slikken. Ella Van Kerkhoven won een luchtduel waarna Jolet Lommen doorstootte en de bal simpel voorbij een uit haar doelgebied uitgekomen Joséphine Delvaux tikte. Het sein voor KRC om het spel te gaan bepalen. Maar ook nu kwamen er te weinig kansen uit voort. Lotte Van Den Steen schoof een vrije trap van kapitein Sien Vandersanden naast en in het slot graaide keepster Nicky Evrard net voor Lotte de bal weg op een assist van Carolina Wolters. KRC probeerde nog, maar het kreeg van scheidsrechter Otte amper zegge en schrijve 12 seconden naspeeltijd ondanks drie wisselmomenten en enkele blessures …
 
KRC Genk: Joséphine Delvaux, Lotte Van Den Steen, Sterre Gielen, Lorène Martin, Fleur Bienkens, Luna Vanhoudt, Sien Vandersanden, Fleur Pauwels, Emily Steijvers (65’ Carolina Wolters), Hanne Merkelbach, Gwen Duijsters. Bank: Maren van Wijngaarden, Silke Sneyers, Jorien Voets, Tatum Verhoeven, Sofie Ketelslegers.
Scheidsrechter: mevrouw Loïs Otte.
Doelpunt: 50’ Jolet Lommen 1-0.
Gele kaarten: 25’ Lorène Martin (Genk), 73’ Heleen Jaques (Gent).
 
Foto's met dank aan Sportpix.be
 
Foto boven : Fleur Bienkens
 
  Lorène Martin
 
  Sterre Gielen
 
  Carolina Wolters