21/11/2020

Gewonnen in Waregem: joepie! 1-3

Zulte Waregem-KRC Genk Ladies 1-3
Na het spijtige thuisverlies tegen Woluwe stond KRC vandaag voor een belangrijke opdracht om PlayOff 1 in het vizier te houden. We konden niet rekenen op Manyima Stevelmans, Lorène Martin, Justine Gomboso en Aline Zéler waardoor trainer Guido Brepoels een erg jonge ploeg aan de aftrap bracht.
 
Zulte Waregem nam aanvankelijk het initiatief en versierde enkele hoekschoppen. Toch geraakte de thuisploeg amper aan kansen, uitgenomen een poging van Esther Buabadi die op keepster Joséphine Delvaux strandde. KRC stak de neus aan het venster met een vrije trap van Sien Vandersanden waarop de Waregemse keepster attent reageerde. KRC knokte zich stilaan in de wedstrijd en dat leverde de openingsgoal op wanneer op een dieptepas van Sien Vandersanden een doorspurtende Lotte Van Den Steen een tikkeltje sneller bij de bal was dan keepster Jana Van Den Berghe. Even later zette Gwen Duijsters hoog voor doel en kopte Hanne Merkelbach over de keepster de 0-2 op het bord.
 
Na de pauze kon Waregem niet echt een vuist maken zodat een hard werkend KRC de zaak onder controle wist te houden. Britt Labro trapte eerst nog een mooi uitgesponnen aanval op de keepster vooraleer Sien Vandersanden met een magistrale vrije trap vanop 35 meter de 0-3 in de linkerbovenhoek mikte. Twintig minuten voor tijd was de thuisploeg kortbij succes, maar Corina Luijks kwam niet verder dan de onderkant van de lat. Langs Genkse zijde besloot Lotte Van Den Steen na een lange run nipt over doel. Tien minuten voor affluiten zorgde Pauline Windels na een warrige fase dan toch voor de 1-3. Behalve een poging van Anne Lore Scherrens kon Waregem ons niet meer bedreigen.
 
KRC wint zo deze belangrijke wedstrijd en krijgt volgende week in de inhaalmatch bij Aalst de kans om helemaal opnieuw mee te spelen voor de top-5.
 
KRC Genk: Joséphine Delvaux, Lotte Van Den Steen, Sterre Gielen, Fleur Bienkens, Luna Vanhoudt, Sien Vandersanden, Fleur Pauwels, Emily Steijvers, Gwen Duijsters, Hanne Merkelbach, Britt Labro (78’ Jorien Voets). Bank: Maren van Wijngaarden, Silke Sneyers, Tatum Verhoeven, Carolina Wolters.
 
Scheidsrechter: mevrouw Irmgard Van Meirvenne.
 
Doelpunten: 37’ Lotte Van Den Steen 0-1, 39’ Hanne Merkelbach 0-2, 65’ Sien Vandersanden 0-3, 80’ Pauline Windels 1-3.
Gele kaart: 82’ Fleur Pauwels (Genk).
 
Foto's met dank aan Sportpix.be
 Emily Steijvers
 
  Fleur Pauwels 
 
  Hanne Merkelbach (25)