15/11/2020

Ontgoochelend thuisverlies tegen FĂ©mina Woluwe 0 - 2

KRC Genk Ladies – Fémina WS Woluwe  0-2
Voor het eerst traden we in een competitiewedstrijd aan op ons eigen complex. De wedstrijd werd immers achter gesloten deuren gespeeld zodat een tribune niet vereist is.
KRC moest het naast Aline Zéler ook stellen zonder Lorène Martin, Caroliena Wolters, Tatum Verhoeven en Manyima Stevelmans. Anderzijds kon Silke Sneyers gerecupereerd worden en maakte de pas aangesloten Fleur Pauwels haar debuut. Fleur zou het trouwens prima doen.
 
De eerste helft verliep evenwichtig. Keepster Joséphine Delvaux moest in twee tijden een schot onschadelijk maken en kon nadien nipt een balverlies herstellen. Voor KRC trapte Emily Steijvers net onder de lat en devieerde Hanne Merkelbach een assist van Sien Vandersanden nipt naast. Lotte Van Den Steen mikte nog eens over, maar het was Woluwe dat net voor de rust op voorsprong kwam. Stéphanie Suenens haalde de lijn en Selina Gijsbrechts trapte hoog in doel.
In het begin van de tweede helft dreigde Woluwe. Na een vrije trap van Jana Simons werd een bezoekend doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Dan probeerde KRC de gelijkmaker te forceren. Maar keepster Hazel Engelen stond pal op een schot van Hanne Merkelbach na een doorbraak van Lotte Van Den Steen. Gwen Duijsters geraakte alleen voor doel, maar nu weerde Engelen in corner. Daarop trapte Gwen hoog over doel. Woluwe kwam tussendoor ook af en toe gevaarlijk opzetten. Tien minuten voor tijd strafte ex-Genkie Selina Gijsbrechts balverlies af om na een mooie counter de 0-2 aan te tekenen. KRC kreeg nog een kans via Lotte Van Den Steen na een corner van Sien Vandersanden, maar bleef op haar honger zitten.
De jonge Genkse ploeg kan hieruit de komende weken wellicht de nodige lessen trekken.
 
KRC Genk: Joséphine Delvaux, Lotte Van Den Steen, Sterre Gielen (84’ Jorien Voets), Fleur Bienkens, Luna Vanhoudt (58’ Silke Sneyers), Sien Vandersanden, Fleur Pauwels, Emily Steijvers, Justine Gomboso (64’ Gwen Duijsters), Hanne Merkelbach, Britt Labro. Bank: Maren van Wijngaarden.
Scheidsrechter: de heer Pieter Vandevenne
Doelpunten: 43’ Selina Gijsbrechts 0-1, 79’ Selina Gijsbrechts 0-2.
Gele kaarten: geen.
 
 
Enkele wedstrijdwijzigingen:
 
Zulte Waregem-KRC Genk A  zaterdag 21 november om 16 uur i.p.v. om 18 uur.
Eendracht Aalst-KRC Genk A zaterdag 28 november om 14 uur i.p.v. zaterdag 16 januari
 
  Britt Labro
 
202011 15 KRG Genk Ladies - Femina Woluwe Fleur Pauwels  Fleur Pauwels
 
202011 15 KRG Genk Ladies - Femina Woluwe Emily Steijvers  Emily Steijvers
 
202011 15 KRG Genk Ladies - Femina Woluwe Silke Sneyers  Silke Sneyers