12/10/2020

Play Off 1-plaats na winst tegen OHL

KRC Ladies won vrijdagavond van concurrent OHL en deed hiermee een goede zaak in de lange strijd voor een plaatsje in Play Off-1.

OHL, dat de welwillende steun van Voetbal Vlaanderen geniet en hierdoor de talentvolle jeugdspeelsters op een schoteltje aangeboden krijgt, trad aan met de van KRC overgekomen achterlijn: Sari Kees, Amber Tysiak en Janne Geers.

OHL trachtte in het begin de wedstrijd in handen te nemen, maar stuitte op een erg weerbaar KRC. Wanneer doelvrouw Louise Van Den Bergh na 10 minuten een draak van een terugspeelbal met het hoofd moest verwerken, kon  Britt Labro terwijl ze tegen de grond werd geduwd toch nog met de hak de bal over de doellijn tikken. De bezoekers waren meteen op achtervolgen aangewezen, maar konden uiteindelijk enkel dreigen via geharrewar op  enkele hoekschoppen. KRC  hield de rangen gesloten en geraakte vijf minuten voor de rust aan een dubbele voorsprong: Lorène Martin liep op een vrije trap van Sien Vandersanden in de vrije ruimte  en schoof in één tijd overhoeks de 2-0 op het bord. Bezoekster Hannah Eurlings had nog kunnen milderen, maar zij kopte vlak voor de rust een open doelkans naast.

OHL begon in de tweede periode met verse moed, maar na een corner raakte de bal de deklat. Het Yellow Flames-trainersduo Jimmy Coenraets-Arno Van Den Abbeel vond geen oplossing om de sterke Genkse verdediging  te ontwrichten. Hoezeer Luna Vanzeir en co ook probeerden de Genkse verdediging, met Fleur Bienkens-Sterre Gielen in het centrum en Silke Sneyers-Lotte Van Den Steen op de flanken, gaf geen krimp. Verre, onverzorgde afstandsschoten leverden Leuven ook geen resultaat op. In blessuretijd kwam Estée Cattoor met een vrije  trap op de linkerpaal nog het dichtste bij een Leuvense eretreffer, maar het bleef bij 2-0 voor KRC.

KRC Genk: Joséphine Delvaux, Silke Sneyers, Sterre Gielen, Fleur Bienkens, Lotte Van Den Steen, Sien Vandersanden, Lorène Martin, Jorien Voets (46’ Gwen Duijsters), Emily Steyvers (66’ Manyima Stevelmans), Carolina Wolters, Britt Labro (90’ Luna Vanhoudt). Bank: Maren van Wijngaarden, Tatum Verhoeven, Hanne Merkelbach.

Scheidsrechter: mevrouw Loïs Otte.
Gele kaarten: 88’ Britt Labro (KRC)
Doelpunten: 11’ Britt Labro 1-0, 39’ Lorène Martin 2-0.

Interview met Sterre Gielen in Het Laatste Nieuws

 

Beloften verliezen in RFC Liège met 2-1

De Beloften verging het zaterdag in de late namiddag minder goed. In de eerste helft waren we de betere ploeg, maar een kopbal geraakte niet verder dan de lat. Op het uur trapte Sophie Gaillard een vrije trap onder de lat binnen. Luik kreeg meer ruimte en daarvan profiteerde opnieuw Sophie Gaillard om te verdubbelen. Tien minuten voor tijd kon Hanne Merkelbach op strafschop milderen, maar verder kwamen onze meisjes niet. Het is nu belangrijk om volgende zaterdag thuis tegen Famkes Diksmuide de drie punten thuis te houden.

KRC: Maren van Wijngaarden, Emmy Donné, Tatum Verhoeven, Caro Gielen, Femke Jacobs, Sofie Ketelslegers, Manyima Stevelmans (74’ Ine Reyners), Anissa Giuga, Shana Raïs (60’ Catho Hex), Luna Vanhoudt (77’ Dorien Groven), Hanne Merkelbach.
Scheidsrechter: de heer
Gele kaart: 52’ Anissa Giuga (KRC)
Doelpunten: 53’ Sophie Gaillard 1-0, 61’ Sophie Gaillard 2-0, 80’ Hanne Merkelbach (stafschop) 2-1.

 

Jong Beloften nemen de leiding: KRC – Bilzen United 5-3

De Jong Beloften namen het op tegen leider Bilzen. Het duurde niet lang of de thuisploeg leidde met 2-0 dankzij 2 goals van de debuterende Thirsa De Meester. Bilzen had het erg moeilijk en Marte van Olmen knalde in de linker benedenhoek de 3-0 op het bord. Even later vergaten wij nummer 4 te scoren. Wedstrijd al gespeeld? Verre van , want Bilzen kwam op kousenvoeten terug in de wedstrijd via een knap kattenpootje van Myrthe Merken.
Na de rust leek er eerst geen vuiltje aan de lucht tot halfweg Isabel Ubags twee keer tereke een te slap verdedigend Genk afstrafte. Meteen 3-3!  Gelukkig herpakten we ons met eerst Noa Driessen en nadien opnieuw Thirsa De Meester.
Door het gelijkspel van Fufo Beringen bij Eendracht Louwel leidt KRC nu het klassement samen met Fufo. Vrijdag wacht de topper bij Fufo…

KRC: Anouk Vereecke, Lotte Schaekens, Kaatje Vanderheiden, Fien Jaenen, Emma Volders, Noa Allard, Myrthe Reynders (58’ Noemi Gorga), , Aster Janssen (58’ Noa Driessen), Emilie Dillaerts, Marte Van Olmen (71’ Raihane Amzil), Thirsa De Meester. Bank: Maud Slechten.
Scheidsrechter: de heer Ranuncoli.
Gele kaarten: 39’ Anne Stulens (Bilzen), 48’ Jill Wouters (Bilzen), 52’ Emilie Dillaerts (KRC), 62’ Chari Dello (Bilzen), 78’ Raihane mzil (KRC), 81’ Lotte Schaekens (KRC).
Doelpunten: 2’ Thirsa De Meester 1-0, 6’ Thirsa De Meester 2-0, 24’ Marte Van Olmen 3-0, 27’ Myrthe Merken 3-1, 67’ Isabel Ubags 3-2, 69’ Isabel Ubags 3-3, 73’ Noa Driessen 4-3, 87’ Thirsa De Meester 5-3.

Andere uitslagen:
Waterloos Voorshoven – KRC U15  6-1
KRC U14 – Eendracht Stevoort  6-1
KRC U13 A – STVV  4-2
KRC U13 B – WS Linkhout  17-0
KRC U12 – STVV 3-2
Park Houthalen – KRC U11  2-6
KRC U10 – Juve Hasselt  3-24