21/09/2020

Wedstrijdverslagen 19 sept

Wedstrijdverslagen

Na de wedstrijd in PSV stond er dit weekend geen wedstrijd van het eerste team op het programma.

De Beloften openden de competitie in Gent, maar konden slechts één helft stand houden, o.a. via een goede prestatie van doelvrouw Maren van Wijngaarden. Na de pauze incasseerden we echter al snel twee doelpunten en uiteindelijk verloren wij met 4-0 tegen een sterke thuisploeg.

 

Beter nieuws van de andere ploegen.
De Jong Beloften maakten er tegen Sporting Hasselt dat met verschillende ex-Genkies aantrad een heus doelpuntenfestival van. In het eerste half uur konden de hoofdstedelingen nog enigszins standhouden, maar nadien moesten zij de wet van de sterkste ondergaan. Nadat  Aster Janssen ons op voorsprong had geknald, ging Hasselt er even over via Isabelle Ebhodaghe en een strafschop van Lore Valee. Ook KRC kreeg een elfmeter maar Nora Maesen mikte op de linkerpaal. Niet getreurd want KRC ging er toch op en over via goals van Emilie Dillaerts, Aster Janssen en Sam De Cooman zodat we met 4-2 gingen rusten.
Hasselt kreeg nog heel even hoop toen Nina Daniëlse na onverzorgd uitverdedigen milderde tot 4-3, maar vijf minuten later bedroeg het verschil alweer drie goals via Sam De Cooman en Emilie Dillaerts. Eleen Kimps sputterde nog even tegen met een vrije trap onder de lat. Emilie Dillaerts, Kaatje Vanderheiden (penalty) en Noa Driessen namen dan alle twijfels weg. Dat Nina Daniëls nog de 9-5 op het bord bracht, was enkel een voetnoot.

Uitslagen jeugdteams 
KRC Ladies U15 – Veldwezelt  6-0
FC Bolderberg – KRC Ladies U14  3-5
Weerstand Koersel – KRC Ladies U13  2-3
Lummen VV – KRC Ladies U13B  9-5
Genk VV – KRC Ladies U12  2-3
KRC Ladies U11 – Daring Huvo Jeuk  8-3

Bilzen Waltwilder – KRC Ladies U10  4-5