18/09/2020

Eervolle prestatie van KRC bij Nederlandse landskampioen PSV

KRC Genk Ladies oefende donderdagavond bij PSV op het prachtige complex van de Herdgang.
PSV miste drie internationals (doelvrouw Sari Van Veenendal, Julie Biesmans en verdedigster Anouk Nouwen. Bij KRC geen Justine Gomboso (werk) en Aline Zeler (licht geblesseerd).
Natuurlijk nam PSV de teugels in handen, maar toch speelde KRC goed mee met pressing als het kon en regelmatig ook blokvorming. Fleur Bienkens moest in de eerste minuten wel op de lijn redding brengen. Aan de overkant verdween een lob van Britt Labro slechts een haartje over de deklat. Esmee Brugts had voor PSV moeten scoren en Josephine Delvaux hield Kayleigh Van Dooren van een doelpunt. In het slot van de eerste helft scoorde PSV dan toch twee keer. Eerst via een magistraal schot van Jeslynn Kuipers dan via Nadia Coolen na een knappe cominatie.

De tweede helft was pas op gang gefloten of Gwen Duijsters trapte een hoekschop van Carolina Wolters voorbij de Eindhovense doelvrouw. De jonge Genkse ploeg was nu even de evenknie, maar Esmee Brugts verschalkte doelvrouw Maren van Wijngaarden met een tegenvoetse kopbal. Het was nu even hens aan dek met ultieme reddingen van Fleur Bienkens en Lotte Van Den Steen.
Uiteindelijk werd het nog 4-1 na een doorsteek van Nadia Coolen naar Kayleigh Van Dooren. Toch een knappe prestatie van een verdienstelijk Genk tegen de Nederlandse landskampioen.
 
Videosamenvatting PSC_KRC
 
KRC: Josephine Delvaux (46’ Maren van Wijngaarden), Silke Sneyers, Tatum Verhoeven, Fleur Bienkens, Sterre Gielen, Lorène Martin, Sien Vandersanden, Jorien Voets, Gwen Duijsters, Britt Labro, Carolina Wolters, Lotte Van Den Steen, Emily Steyvers, Luna Vanhoudt.
Scheidsrechter: de heer van de Corput.
Doelpunten: 35’ Jesslyn Kuipers 1-0, 39’ Nadia Coolen 2-0, 47’ Gwen Duijsters 2-1, 54’ Esmee Brugts 3-1, 73’ Kayleigh Van Dooren 4-1.