15/10/2016

KRC Ladies knokt zich naar verdiend punt in Anderlecht.

Verslag Luc Calleeuw
KRC Genk Ladies trekt naar het Nationale sportcentrum in Tubeke, om RSC Anderlecht partij te geven. Bij de Genkies ontbreekt smaakmaakster Lien Mermans door ziekte. RSC Anderlecht mist dan weer Ella Vankerckhove (voetblessure). Er wordt gespeeld op terrein 1 van het KBVB centrum. De aangekondigde regenbuien gaan vol hun gang. Deze partij staat onder leiding van het vrouwelijke trio Tania Morais, Viki De Cremer en Maria Etienne. Het thuisteam mag aftrappen.

We noteren een lange en gesloten beginfase, beide teams tasten elkaar af. Een eerste kans na 12 minuten voor RSC. Actie tussen Charlotte Rison en Ulrike De Frère, lage voorzet, Anaelle Wiard devieert, metertje naast. Direct hierna Charlotte centraal alleen door, prima reflex van doelvrouw Sofie Van Houtven. (13 min). Op het kwartier een hoekschot voor de hoofdstedelingen, Justine Vanhaevermaet kopt over. Minuten later wordt een bal in de grote rechthoek gedropt, tot ieders verbazing wijst de onpartijdige naar de stip. Het handspel, als dat er al was, leek van een Anderlecht speelster. Red Flame Heleen Jacques neemt het geschenk in dankbaarheid aan en geeft collega Sofie het nakijken, 1-0, 16 min.

Verwarde fase, bal wordt als achter gegeven, na enige discussie alsnog hoekschot. Toch laat ook KRC zich niet onbetuigd en dreigt. Riete Loos vindt een sterk acterende Kelly Paulus, haar schot wordt door doelvrouw Diede Lemey (34 min). Net voor rusten dreigt Anderlecht nog een keer, Justine Vanhaevermaet probeert het vanuit de draai, schitterende reflex van keepster Sofie. We gaan rusten met een 1-0 stand, de onpartijdige gaat hier niet vrij uit.

Na de pauze zien we een feller Genk. Een schot van Kelly gaat naast (47 min). Minuten later een gele kaart voor Laura Deloose (53 min). Op het uur een mooie diepte pas van Kelly richting Sylke Calleeuw, Heleen kan in laatste instantie tussen komen. Anderlecht wisselt en brengt Justine Blave voor Nicky Van Den Abbeele (62 min). Sluitstuk Sofie duwt een poging van Justine uit haar doelvlak in hoekschot (65 min). Twintig minuten voor tijd wisselt Genk Yenthe Kerckhofs voor Amber Tysiak. Ook Justine Blave krijgt geel na een fout (73 min). Anderlecht dreigt via enkele hoekschotten, zonder echt doelgevaar.

En dan een strafschot aan de andere kant. Even twijfelachtig, maar de scheidsrechter legt de bal op de stip. Te voren heeft ze zich al diverse keren in de picture geplaatst via allerlei opmerkingen. De Anderlecht doelvrouw moet zelfs haar handdoek uit de netten verwijderen, om welke reden dan ook. Sylke Calleeuw plaatst zich achter de bal en zet doelvrouw Diede op het verkeerde been, 1-1, 78 min. Op basis van de wilskracht van dit KRC terecht.

En ei zo na wordt het nog 1-2, Gwen drijft op, tik richting Sylke die in één tijd probeert, via een Anderlecht been gaat het leer in hoekschot (80 min). Bij Anderlecht komt Noemie Gelders voor Ulrike De Frère (81 min). Vijf minuten voor affluiten krijgt Justine Vanhaevermaet tot twee keer toe een goed mogelijkheid, goalie Sofie werpt zich telkens prima in de baan van de bal. Direct hierna ook geel voor de ingevallen Amber (85 min). Doelvrouw Sofie redt nog het hard bevochten punt voor de KRC Ladies, tot twee keer toe redt ze een poging van Charlotte Tison (86 min). Trainer Luk Verstraeten haalt het tempo uit de wedstrijd met late wissels voor Gwen (90 min - Floor Caelen) en Sylke (92 min - Febe Nulens). De partij eindigt op een 1-1 stand.

KRC haalt op wilskracht een punt weg in de hoofdstad. Verdiende beloning voor een collectieve teamprestatie. Enkel jammer dat bij deze partij voetbal de onpartijdige het nodig vindt om zichzelf in beeld te plaatsen. Twee discutabele strafschotten, diverse vreemde beslissingen en opmerkingen naar de speelsters toe. Zo moet het niet, een ref dient de wedstrijd aan te voelen en best zelf in de anonimiteit te blijven. Voor de KRC Ladies is dit punt een opsteker. De volgende ronde is KRC Genk vrij en dat gaat het thuis tegen SK Heist. Voor de partij tegen OHL Leuven is nog geen datum bekend. RSC Anderlecht trekt de volgende speeldag naar Heist en treft dan thuis DVC Eva’s Tienen.

Opstelling RSC Anderlecht:
01 Diede Lemey, 04 Heleen Jaques, 08 Laura De Neve, 10 Anaelle Wiard, 14 Laura Deloose, 17 Lola Wajnblum, 18 Marlies Verbruggen, 20 Charlotte Tison, 22 Ulrike De Frère, 23 Justine Vanhaevermaet, 28 Nicky Van De Abeele
Wisselspeelsters:
02 Anke Vanhooren, 07 Noemie Foudin, 09 Borzuk De Lima Fernanda, 12 Noemé Gelders, 21 Ines Fernandez & 16 Justine Blave
Wissels:
62 min Justine Blave voor Nicky Van Den Abbeele
81 min Noemie Gelders voor Ulrike De Frère
Coaches: Patrick Wachel & Atilio Miguel.

Opstelling KRC Genk Ladies:
01 Sophie Van Houtven, 02 Fien Steyvers, 03 Lore Vanschoenwinkel, 06 Riete Loos, 11 Sylke Calleeuw, 13 Gwen Duijsters, 14 Kelly Paulus, 17 Silke Leynen, 21 Annelies Menten, 22 Nathalie Weytjens & 44 Yenthe Kerckhofs.
Wisselspeelsters
: 05 Febe Nulens, 09 Amber Tysiak, 26 Floor Caelen & 33 Celien Baeten.
Wissels:
70 min Amber Tysiak voor Yenthe Kerckhofs
90 min Floor Caelen voor Gwenn Duysters
92 min Febe Nulens voor Sylke Calleeuw
Coaches:     Luk Verstraeten& Raymond Loose.

Scoreverloop:
1-0    16 min Heleen Jacques penalty
1-1    79 min Sylke Calleeuw penalty

Scheidsrechter: Mejf. Tania Morais
Assistent scheidsrechters: Mejuffrouw Viki De Cremer & Maria Etienne
Gele kaarten:
53 min Laura Deloose (RSC Anderlecht)
73 min Justine Blave (RSC Anderlecht)
85 min Amber Tysiak (KRC Genk Ladies)

Toeschouwers: 250
Reporter: Luc Calleeuw
Fotograaf: Sevil Oktem,

Video's:
- hoogtepunten (Sportbeat)
- wedstrijdverslag (Luc Calleeuw)

Interviews:
- reacties RSC Anderlecht (Sportbeat)
- reacties KRC Genk Ladies (Sportbeat)
- Silke Leynen (Luc Calleeuw)
- Sylke Calleeuw (Luc Calleeuw)

Foto's:
- Sevil Oktem

De uitslagen in de Super League:
AA Gent - DVC Eva's Tienen  6-0
OHL - KSK Heist  3-1
RSC Anderlecht - KRC Genk Ladies  1-1
Standard Liège bye

De uitspraak van het beroep van Standard tegen de niet-speelgerechtigheid van Imke Courtois werd uitgesteld, waardoor dit klassement eventueel nog aangepast kan worden gezien er Standard een mogelijk dubbel 5-0-verlies tegen OHL en Gent boven het hoofd hangt:
1  AA Gent  17 pt (7 wedstr, 5 winst, dp 27-4)
2  Standard  16 pt (6 wedstr,5 winst, dp 18-4)
3  Anderlecht  11 pt (7 wedstr, 3 winst, dp 11-6)
4  KRC Genk  9 pt (6 wedstr, 2 winst, dp 8-5)
5  KSK Heist  6 pt (7 wedstr, 2 winst, dp 6-27)
6  OHL  4 pt (6 wedstr, 1 winst, dp 6-10)
7  Tienen  1 pt (7 wedstr, 0 winst, dp 5-25)

De volgende speeldag is KRC Genk Ladies vrij. Het programma van zaterdag 29 oktober om 15 uur:
KSK Heist - RSC Anderlecht
DVC Eva’s Tienen - Oud Heverlee Leuven
Standard de Liège - KAA Gent

Laatste nieuws

22/02/2020

DETECTIEDAG 22-02

21/02/2020

INFO

13/02/2020

TRAININGEN 13-02