16/03/2020

KRC Genk Ladies B - SV Zulte Waregem A 0-4

Zaterdag 7 maart 2020 stond de match tegen Zulte Waregem op het programma, komend seizoen de nieuwe ploeg in de Super League. Niet omdat deze ploeg kampioen wordt, maar omdat zij een recht hebben om zonder kampioenschap in te stromen in de hoogste competitie.
 
De match begon en het was duidelijk dat de ladies van Zulte het verslag van vorige week hadden gelezen , waarin vermeld stond dat de Ladies met een erg jonge ploeg speelde. Hun moto was dan ook er een fysieke match van te maken, overal kort op zitten en de Ladies geen tijd geven om in hun spel te komen, Dit lukte dus ook en het  was wachten op de 0-1. In de 11 min profiteerde Lefere van een knullige situatie in de achterhoede en ze kon oog in oog met Rani de 0-1 binnen schieten. De Ladies kregen geen grip op het middenveld en in de voorhoede konden ze geen bal vast houden, omdat de dames van Zulte er boven op zaten. In de 40 min scoorde Bruneel de 0-2  binnen.
 
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Zulte bleef domineren en de Ladies konden geen vuist maken. In de 56”min kwamen de Ladies ook nog eens met 10 vrouwen te spelen omdat Luna Vanhoudt een rode kaart kreeg.  Het duurde wel nog een tijd voordat de dames van Zulte hier gebruik van maakten, maar op tijd van 6 minuten zette Vanderbroucke en Lefere de eindstand van 0-4 op het bord.
 
Opstelling R. Coenen, Y. Appermont, E. Knevels, H. Merkelbach, E. Donné ( 67 “min K. Vanderheiden) , T. Verhoeven, M. van Olmen (76 Min F. Jaenen), L. Vanhoudt, F, Jacobs (73”min E. Volders), N. Maesen, Y. Stals
 
Verslag: Edwin Verhoeven