01/03/2020

KRC GENK Ladies B en C-ploegen en U12-ploeg

KRC GENK Ladies Beloften - Famkes Diksmuide Merkem: 2-4
KRC moest het voor deze erg belangrijke wedstrijd met een bijzonder  jonge ploeg stellen, waarbij de gemiddelde leeftijd amper 17,5 jaar bedroeg. Wegens het forfait van enkele speelsters stonden Emma Volders, Fien Jaenen en Kaatje Vanderheiden voor het eerst aan de aftrap in het winderige Diksmuide.

We startten met wind tegen en kregen al in de eerste minuut een goal te slikken toen Celine Leeman een voorzet vanop rechts simpel kon intikken. Wanneer even later Jasmine Verbruggen met een enkelkwetsuur naar de kant moest, beloofde het een moeilijke namiddag te worden. Maar bij onze eerste voldragen aanval schoof Hanne Merkelbach naar Marte Van Olmen, die keurig in de rechter winkelhaak mikte. Diksmuide kwam echter vrij snel nadien terug op voorsprong via een lob van Charlotte Van De Vyvere. Wie dacht dat KRC nu kopje onder zou gaan, had het mis. Want na een hoekschop leverde een handsspel ons een strafschop op. Hanne trapte op de jonge keepster Britt De Keyzer, maar in de rebound stond het toch 2-2. Vanaf dan tikten onze youngsters de bal goed rond en konden zo de tegenwind en de thuisploeg afhouden. Enkel een vrije trap van Ulrike Declerck zorgde nog voor wat onrust, maar ook langs Genkse zijde besloot Marte Van Olmen iets te overhaast.

Na de pauze hoopte KRC met wind in de rug het verschil te maken. Het duurde wel een tijdje voor we enig gevaar konden scheppen en intussen moest keepster Maren van Wijngaarden een poging van de opgerukte Lisa Coppein in corner weren. Op het uur bediende Marte Van Olmen kapitein Hanne Merkelbach, die zich vrij draaide en rustig de linker benedenhoek uitkoos. KRC geraakte nu echt niet meer in moeilijkheden. Vijf minuten voor tijd velde Nora Maesen, aangespeeld door Hanne Merkelbach, met een overhoekse schuiver definitief het Westvlaamse vonnis.

Wat was het nadien heerlijk genieten richting Genk waarbij de jonkies en co-trainer Hans hun maiden-liedje door de bus lieten galmen.

KRC: Maren van Wijngaarden, Fien Jaenen, Emmy Donné, Femke Jacobs, Yoni Stals, Jasmine Verbruggen (11’ Emilie Dillaerts), Emma Volders, Kaatje Vanderheiden, Nora Maesen, Marte Van Olmen (61’ Mischa Snyers), Hanne Merkelbach.
Scheidsrechter: de heer Alexander Van Parys.
Gele kaarten: geen.
Doelpunten: 1’ Celine Leeman 1-0, 13’ Marte Van Olmen 1-1, 19’ Charlotte Van De Vyvere 2-1, 26’ Hanne Merkelbach (penalty) 2-2, 61’ Hanne Merkelbach 2-3, 84’ Nora Maesen 2-4.
 
Verslag: Betty Van Proeyen
(Zeer uitgebreide fotoreportage): Andy Van Olmen
Uitslagen en klassement
 
KRC GENK Ladies U12 - Park Houthalen: 4-2
Communicatie van een terechte trotse trainer !
Vandaag hebben we een thuiswedstrijd in de competitie gespeeld. In zeer stormachtig weer starten onze meisjes goed en nemen de wedstrijd onmiddellijk in handen, in het eerste kwartier gaat het mooi op en af , 2-2. Vanaf het tweede kwart gaan we op karakter en met een super inzet door en komen we op voorsprong 3-2. Na de rust blijven we goed spelen maar de bal wil er niet in, het blijft 3-2. Nadat de wedstrijd even stilgelegen had wegens te zwaar weer(hagel-wind) starten we vastberaden aan het vierde kwart, we blijven mooi voetballen en winnen de wedstrijd met 4-2. Ondanks dat we maar met 10 waren vandaag heb ik een topinzet gezien van al onze meisjes.
Super hard gewerkt meiden ! De focus wordt nu gelegd op zondag en de wedstrijd voor de beker van België tegen Club Brugge.....
 
Verslag en foto's: Sven Crabbé
 
KRC GENK Ladies JONG BELOFTEN - Eendracht Louwel: 3-0
Tegenover de KRC Genk Ladies C stond vandaag het team van Louwel B. Het was van minuut 1 duidelijk wie de bal ging opeisen maar zonder echte doelkansen. Louwel speelde goed in blok en het baltempo lag te laag bij de KRC Ladies. Het duurde  32min voordat we de eerste echte doelkans konden noteren en deze was onmiddellijk raak. Het was Anissa Guiga die de netten deed trillen voor KRC (1-0). Het enige noemenswaardige leverde ook de 1-0 ruststand op.
In de tweede helft werd het tempo opgedreven en nu kwamen er wel kansen. Het was Shania Fanizza die na 54min na een knappe infiltratie de bal in de loop kreeg en de doelvrouw verschanste 2-0. Geen 3 minuten later werd Noemi Gorga tussendoor gestuurd en zij werkte enig mooi af met een trap onder de lat 3-0. Boeken toe en wedstrijd gespeeld. Lauren Adamczyk had nog de 4-0 aan de voet maar na een knappe redding van de doelvrouw bleef het 3-0. Na deze verdiende overwinning nemen de KRC Genk Ladies C een 12 op 15.
 
KRC Genk Ladies C: Sofie Tans, Raihane Amzil (74’ Lauren Adamczyk), Shania Fanizza (64’ Romina Vanderstraeten), Alixe Van Craenenbroeck, Noemi Gorga, Dina Morlesin Gonzalez, Shania Vermeerbergen (74’ Maud Slechten), Myrthe Reynders, Alicia Berten, Laura Hermans, Anissa Guiga.
Scheidsrechter: de heer Dries Claesen
Gele kaarten: 55’ E. Lomma (Louwel)
Doelpunten: 32’ 1-0 Anissa Guiga, 54’ 2-0 Shania Fanizza, 57’ 3-0 Noemi Gorga
Verslag: Frank Wojciechowski
Foto's: Dominic Berten