24/02/2020

KRC Genk Ladies B - St. Ghilain Tertre 2-4

Zaterdag 22 februari 2020 stond de match tegen de ladies van Tertre op het programma. Voor deze keer niet op ons eigen terrein in Zwartberg maar op het sport in Genk, omdat op zwartberg Detectiedagen waren voor nieuwe talenten.

Ook hier op SportIn Genk stond een harde wind. De Ladies kozen er voor om de eerste helft de wind mee te hebben. De ladies gingen gegroepeerd en voetballend op zoek naar het doel van onze gasten. Door goed drukzetten door Nora en Silke, kon Silke de bal breed spelen en zo kon Gwen de 1-0 op het bord zetten. Lang van de voorsprong konden we niet genieten, want door een lange bal stond Autem alleen voor Rani en deze verschalkte haar, door over haar heen in het doel te schieten 1-1. De ladies bleven voetballen tot een corner van Marthe en daar stond, de van lange blessure teruggekomen Silke en tikte de 2-1  over de lijn. Gaande de match waren de Ladies beter en gingen dan ook terecht met de voorsprong de rust in.  Na rust kregen we een flashback van de match tegen Massenhoven. De wind kwam sterker opzetten en de Ladies kwamen er niet meer uit. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker van de gasten, die steeds de lange bal hanteerde. In de 62 min scoorde Autem  de 2-2 binnen en nog geen 4 min later stonden de ladies tegen een achterstand van 2-3 te kijken door een doelpunt van Henneuse.  De ladies kregen geen grip meer op de match en tegenstander en het was dan ook in de 85 min dat de Hansenne de 2-4 binnen tikte uit een corner. Dit was ook de eindstand.

Opstelling R. Coenen, Y. Appermont, G. Duysters, E. Donné, T. Verhoeven, M. van Olmen (75 Min E. Dillaerts), L. Vanhoudt, F, Jacobs, N. Maesen, Y. Stals en S. Leynen (55 min. E. Knevels)

Verslag: Edwin Verhoeven