09/02/2020

STANDARD - KRC GENK LADIES 0-3

Zaterdag 8 februari om 16:30 uur stonden de beloften van Standard en Genk tegenover elkaar. Omdat alle matchen van de jongens waren afgelast, kregen we dus ook geen warm welkom op het complex. De kantine was wel open, maar er stond niemand achter de bar. Drinken kon je uit de automaat kopen. Het enige probleem is,  als je dan geen klein geld hebt.

De verandering deze week is dat de beloften vanaf donderdag 6 februari 2020 een T2 er bij hebben namelijk Hans Bergans. Verder waren Emmy en Tatum terug van een blessure. De eerste minuten was het even zoeken voor de Ladies tegen een hardlopend Standard, maar echt gevaarlijk werden ze niet. De achterhoede van de Ladies speelde sterk op de vrouw waardoor Standard geen vuist komen maken in de aanval. De middenvelders van de Ladies konden daardoor in hun spel komen en de 2 de bal oppakken en gaan voetballen.(Overigens de 2 de bal betekend niet dat ze met 2 ballen hebben geschot) Echt gevaarlijk werd het niet. Tot in de 31 min. Tatum een lange bal speelde en Gwen alleen voor de doelvrouw zette en deze met een boogbal over de uitkomende doelvrouw beheerst binnen tikte. Verdiend stond de 0-1 op het bord. Genk rook Standards bloed en bleef voetballen en kort op de vrouw spelen, er kwamen steeds meer ruimtes. Esther moest helaas in de 43 min de macht verlaten, waardoor Gwen na de achterhoede verdween, maar dit lette haar niet om in de 45 min. diep te gaan en een afgemeten voorzet te geven aan de goed naar binnengekomen Luna. Deze liet dit kansje niet aan haar neus voorbij gaan en prikte de 0-2 binnen. Nog geen min. later kon Luna de match op slot gooien en de 0-3 binnen schieten , helaas lukt dit niet en bleef het met rust 0-2.

De rust was nog maar net voorbij en Hanne schoot de match nu op slot en de 0-3 stond op de teller. De Ladies bleven voetballen en kregen nog diverse kansen om de score uit te breiden, maar helaas stond de tweede helft het vizier niet scherp. Standard daarentegen heeft in de hele macht maar 1 doelkans gecreëerd.

Opstelling: M. van Wijngaarden, Y. Stals, T. Verhoeven, E. Donné, E. Knevels (43”min M. van Olmen), Y. Appermont, F. Jacobs, N. Maesen, G. Duijsters, H. Merkelbach en L. Vanhoudt (76”min E. Dillaerts

Verslag: Edwin Verhoeven
Fotoreportage (Andy Van Olmen)

UITSLAGEN EN RANGSCHIKKING