30/01/2020

KRC Genk Ladies B - KV Mechelen 0-1

Zaterdag 25 januari 2020 stond hoofdzakelijk in het teken van de grote zus “de A ploeg” die de halve finale in de beker tegen het grote Anderlecht moest spelen. Vandaar dat deze match verplaatst werd na 12:15 uur, zodat ook ons publiek naar de A ploeg kon gaan kijken.

Op dit vroege tijdstip waren de ladies gebrand om het gat op KV Mechelen te vergroten met 3 punten. In de eerste helft was dit dan ook duidelijk te zien. In de 5 min krulde Jasmine een vrij trap op de kruising, dit schot had een beter lot verdiend.  De rest van de 1  ste helft speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van KV Mechelen. Met vanaf de 30 min een regen van kansen, 5 keer (Hanne, Lisa, Carolina, Esther 2x)  alleen voor de doelvrouw en elke keer stond het vizier niet scherp.
De rust was net voorbij of de bal lag achter Sofie, 0-1 achter. De Ladies probeerde er van alles aan te doen en kregen een goedkope penalty 10 min. later. Helaas werd deze uitgelezen kans  naast geschoten. In de rest van de 2  de helft werd er nog alles gedaan om de achterstand om te buigen.Dit lukte niet, doordat de kansen, mogelijkheden niet werden benut of dat er twijfel in de afronding was.

Met als gevolg dat KV Mechelen korter bij komt in de stand en wij met een minder gevoel op naar de volgende match tegen DV Eva's Tienen gaan.

Opstelling S. Tans, T. Verhoeven, F. Bienkens, Y. Stals(77"min E. Volders), J. Verbruggen, F. Jacobs, H. Merkelbach, Y. Appermont,  E. Knevels, C. Wolters ( 45”min L.Vanhoudt), L. Verhoeven (45"min J. Dubois)

Verslag: Edwin Verhoeven