27/01/2020

Halve finale BvB: KRC Genk Ladies - RSC Anderlecht 0-3

Voor volle tribunes aan het SportInGenk Park maakten beide ploegen er een fel betwiste eerste helft van in  een aangenaam en spannend kijkstuk. De grootste kans was voor Anderlecht met een kopbal op de lat van vuurtoren Tine de Caigny, waarna keepster Joséphine Delvaux gedecideerd tussenkwam.

Na de rust trachtte kampioen Anderlecht nog meer met snelle flanken en hoge voorzetten de ban te breken. Dat lukte na 53 minuten toen de Caigny de onvermijdelijke openingstreffer binnen kopte na assist van Sarah Wijnants. KRC leek de gelijkmaker te scoren nadat Aster Janssens op rechts de opening forceerde, maar Nikki Janssen stuitte op een prima reflex van keepster Justien Odeurs. Iets voorbij het uur rondde Elke Van Gorp echter een sublieme actie van Mariam Toloba wel af  voor de verdubbeling. Gwen Duijsters kreeg de kans om de hoop te doen herleven, maar zij koos om breed te leggen. Wanneer de Caigny 10 minuten voor affluiten voor de 0-3 zorgde, waren de bekerdromen helemaal vervlogen.

KRC: Joséphine Delvaux, Karlijn Knapen (73’ Lauren Huys), Sari Kees, Nathalie Weytjens, Janne Geers (84’ Sien Vandersanden), Riete Loos, Amber Tysiak, Jarne Teulings, Eleen Kimps, Aster Janssens (67’ Gwen Duijsters), Nikki Janssen.
Scheidsrechter: mevrouw Hannelore Onsea
Gele kaart: 78’ Laura Deloose (Anderlecht)
Doelpunten: 53’ Tine de Caigny 0-1, 67’ Elke Van Gorp 0-2, 82’ Tine de Caigny 0-3.

Verslag: Betty Van Proeyen
Fotoreportage