20/01/2020

VC MOLDAVO - KRC GL B 3-0

We mochten weer hervatten aan de 2  de seizoenshelft tegen het hoger geklasseerde Moldavo met de oud gediende Fien en Kimmy. Helaas is Kimmy langdurig geblesseerd aan haar knie en we wensen haar een spoedig herstel.
 
De gehele wedstrijd was rommelig. Moldavo probeerde de snelheid van voorin  te benutten en de Ladies konden moeilijk voetballen op het gras van de thuisploeg.  De achterhoede van de Ladies Genk stond goed en Moldavo kon de snelheid niet goed benutten . In de 23 min. was het dan de eerste kans voor de Ladies. Helaas was de afwerking van Nora niet goed genoeg om de bal tegen het net te laten trillen.
In de 32 min had Esther 2x een schotmogelijkheid om de brilstand van het scorebord te krijgen, maar helaas lukte dit niet.
 
Vier minuten na rust kwam Moldavo, eigenlijk iets tegen de verhouding in, op de 1-0 door een lange bal waar bij de 2  de paal rustig kon worden binnen getikt. De Ladies gingen op zoek naar de gelijkmaker en kregen hier ook een aantal mogelijkheden ,die helaas niet werden verzilverd.  Na een voorzet die bijna door een speelster van Moldavo klemvast werd gepakt met de handen binnen de baklijn, lag enkele seconde later de bal op de stip bij de Ladies. Discutabel waren allebei deze momenten in de beide baklijnen wel. Des al niet te min Allaerts schoot de penalty goed binnen en de 2-0 stond op het bord. Genk ging verder op zoek naar de aansluitingstreffer, maar echt tot kansen kwam het bijna niet. In de 86”min werd een corner door Willekens binnen gekopt na het hinderen van Maren in de kleine baklijn, maar de scheidsrechter telde het doelpunt.
 
Opstelling M van Wijngaarden, T. Verhoeven, E. Donné, F. Bienkens (81”min Y, Stals), M. van Olmen ( 73”min L.Vanhoudt), J. Verbruggen (46”min F. Jacobs) ,N. Maesen, H. Merkelbach, E. Knevels, S. Vandersanden, C. Wolters  
 
Verslag: Edwin Verhoeven
Foto's: Andy Van Olmen