25/12/2019

KRC Genk Ladies Beloften - KSK Voorwaarts Zwevezele

Een match waar het voetbal niet echt van de mat afspatte. Twee ploegen die misschien wel wilde voetballen, maar dit was niet mogelijk op het slecht bespeelbare veld. Dit was ook een van de oorzaken, dat er pas in de 23”min de eerste doelkans was in de match. Nora schoot in een goede positie tegendraads voor langs.  In de 32 min stond Ester Knevels 2x oog in oog met de doelvrouw Vanhauwaert, maar deze werden vakkundig gestopt. In de 42”min kon Nora de trekker over te halen om de 1-0 op het scorebord te zetten, maar op 5 meter van de doellijn miste het schot de kracht, waardoor de doelvrouw de bal kon oprapen.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het bleef onrustig en van voetbal was er geen sprake. Zwevezele kon geen vuist maken en had dus ook weinig in te brengen tegen de verdedigsters van de Genkse Ladies. KRC Genk wilde wel de 3 punten binnenslepen  maar dan moest er nog gescoord worden.  In de 76” min was het dan toch raak en kon Marte bij de eerste paal van dichtbij binnen tikken op een afgemeten pas van Jasmine. Negen min later was het Jasmine, die bij de eerste paal kon binnentikken  op een voorzet van Nora. Met nog 5 min op de klok werd de overwinning over de streep getrokken en gaan de Genkse Ladies met een “clean sheet” en een goed gevoel  de feestdagen in.

Opstelling. J. Delvaux, Y, Stals, T. Verhoeven, E. Donné, F. Bienkens, M. van Olmen, F. Jacobs, J. Verbruggen (89”min E. Volders), N. Maesen, E. Knevels (72”min J. Dubois), S. Vandersanden  Reserve en niet ingevallen E. Dillaerts en M van Wijngaarden

Verslag: Edwin Verhoeven