09/12/2019

KRC GL Belofte - SC Eendracht Aalst A 0-3

Na  de ochtend vol talenten op het complex voor een DETECTIEDAG voor komend seizoen, stond de match tegen de koploper van de 1ste  nationaal op het programma. De Ladies starten met 10 dezelfde speelsters van vorige week, dat was dit seizoen nog niet eerder gebeurd, als de match tegen Kontich.  Het enig verschil was de doelvrouw, Sofie werd vervangen door Joséphine.

Eendracht Aalst had tijdens de match het meeste balbezit, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 17 min was het dan toch raak,  door het niet goed weg schotten van de bal,  belandde de bal voor de voeten van De Smedt. Deze haalde van een meter of 7 hard uit, via de lat tegen de netten. De ladies probeerde in balbezit te voetballen en dit resulteerde dan in de 32 min tot de eerste kans, helaas kon de bal niet het net laten trillen. In de 40 min dachten de meegereisde supporters dat Aalst op een 0-2  voorsprong kwam,  maar door een fout tegen Joséphine werd deze afgekeurd. Nog voor rust kreeg Tatum een kansje, maar door een polletje stuitte de bal tegen haar kin ipv haar voorhoofd.  Na rust was het zelfde beeld,  Aalst had het meeste balbezit, maar werd niet echt gevaarlijk door de goed compact te blijven spelende Ladies. Als  ze er dan doorkwamen stond een goede keepende Joséphine in de weg. In de 55 min was het dan toch 0-2.  Uit een corner kon Van Ackere vrij binnen tikken. In de 66 min lag ook de 0-3 tegen de netten door een buitenspel gevalletje tijdens een spelhervatting. Helaas was de VAR niet aanwezig om de grensrechter te corrigeren. De Ladies probeerden voetballend tot scoringskansen te komen, maar helaas werd het verdiende doelpunt niet gemaakt.
Opstelling. J. Delvaux, Y, Stals, T. Verhoeven, E. Donné, F. Bienkens, M. van Olmen (75”min E. Dillaerts), F. Jacobs, J. Verbruggen, N. Maesen, J. Dubois, L.Vanhoudt (36” min E. Knevels). Reserve en niet ingevallen S. Tans

Verslag: Edwin Verhoeven
Foto's: Andy Van Olmen