01/10/2016

Genk en AA Gent delen de punten na aangenaam vertoon. Beloften winnen met 7-0. U12 en U13 deden het goed.

foto: FootGraph

Verslag Luc Calleeuw
Een in eigen huis nog zonder tegendoelpunt KRC Genk geeft vandaag partij aan de fiere leider KAA Gent. Na het tegenvallende resultaat bij landskampioen Standard de Liège willen de Ladies voor eigen publiek tonen dat ze bij de top van de Superleague horen. Coach Luk Verstraeten kan terug beroep doen op Silke Leynen. Door een trip met de U17 ontbreken dan weer Amber Tysiak en Floor Caelen. Febe Nulens kan niet aanwezig zijn door schoolverplichtingen. De Oost-Vlamingen moeten het dan weer stellen zonder sluipschutter Elke van Gorp, Taika De Koker start op de bank. Het vrouwelijke scheidsrechter trio bestaat uit Mevr. Hannelore Onsea, geassisteerd door Ella De Vries en Irina Lyussina. Genk zet op.

De partij komt heel traag op gang, beide teams tonen heel veel respect, te weinig durf. Dit resulteert in slordig spel, foute inspeelpasses, verkeerde beslissingen. Ruim over het kwartier een eerste kansje, een schot van Margaux Van Ackere gaat naast (17 min). Direct hierna een Gentse hoekschot, Margaux bereikt Chloë Vande Velde die in één tijd over trapt (18 min). Eerst Genks gevaar pas in de 26ste minuut. Gwen Duijsters wordt de diepte in gestuurd, doelvrouw Nicky Evrard komt gepast uit en ontzet. Een schot van Jody Vangheluwe zoeft naast de kooi van doelvrouw Sofie Van Houtven (34 min). Na een fraaie balrecuperatie is de poging van Shari Van Belle eenzelfde lot beschoren (38 min). Het laatste wapenfeit uit de eerste periode is voor Genk. Gwen aan de bal, Sylke Calleeuw creëert de ruimte met een prima loop beweging, het Genkse nummer 13 trapt iets te overhaast naast (42 min). We gaan rusten met een 0-0 strand na een teleurstellende 1ste helft.

Gent wisselt in de pauze, Isabelle Iliano maakt haar opwachting. Beide teams komen iets gedrevener uit de vestiaire. Het thuisteam start het felst. Diepe bal van Kelly Paulus op Gwen, alleen door, naast, hier zat meer in (48 min). Bij de volgende aanval is het dan toch prijs. Jagen van Sylke op Kassandra Ndoutou E Missipo (what’s in a name?), steekpas op Gwen, bal (ter kort) terug achteruit. Ontzet, Annelies Menten weet de bal op te rapen en geeft een hoge voorzet. Chloë Van Mingeroet kopt pal in de voeten van Lien Mermans. Deze laatste geeft met een schitterende volley doelvrouw Nicky het nakijken, 1-0, 52 min.

Lang kunnen de Ladies niet van de voorsprong genieten. Gentse aanval over rechts. Margaux vindt op de flank Chloë Vande Velde. Zij bedient Elena Dhont die met een subtiele pass achteruit drie Genkse verdedigsters en doelvrouw Sofie op het verkeerde been zet en aan de tweede paal Kassendra Ndoutou E Missipo vindt. Voor het nummer 12 is het een koud kunstje om de 1-1 binnen te schuiven, 56 min.

Hierna valt de wedstrijd even stil, volgen enkele wissels. Bij Genk komt Esther Knevels voor Gwen (66 min), bij de Buffalo ’s komt Sheryl Merchiers voor Marie Minnaert (70 min). Genk kan nog één keer dreigen net voor het laatste kwartier. Voorzet van Silke Leynen, Lore Vanschoenwinkel kopt tot bij Sylke die in één tijd over doel besluit (72 min). Daarna nemen de Oost-Vlamingen het heft in handen. Persoonlijke actie van Elena, het schot gaat over (75 min). Gent dwingt diverse hoekschotten af, zei het zonder echt gevaar. Tien minuten voor tijd een vrije trap van Margaux, doelvrouw Sofie weet in 2 keer te klemmen. Beide teams wisselen nog een keer bij Gent komt Taika De Koker voor Chloë Van Mingeroet (83 min), coach Luk brengt Yenthe Kerckhofs voor Silke (84 min). Keepster Sofie is attent in haar doelgebied en doet het meeste gevaar in haar grijparmen eindigen. Enkel nog een kopbal van Kassandra na voorbereidend werk van Margaux die niet zo ver naast gaat is nog het noteren waard (88 min). De partij eindigt op een 1-1 gelijkspel.

Zo houden de twee teams met één lettertje verschil elkaar in evenwicht. De neutrale toeschouwer bleef een beetje op zijn honger zitten. Deze topper bracht een beetje te weinig kansen met zich mee om een echt spektakelstuk te zijn. Het komende weekend ziet KRC Genk op vrijdag haar partij bij Oud Heverlee Leuven uitgesteld door de interland van de Rode Duivels tegen Bosnië. Gent speelt thuis tegen Koninklijke SK Heist.

Opstelling KRC Genk Ladies:
01 Sophie Van Houtven, 02 Fien Steyvers, 03 Lore Vanschoenwinkel, 06 Riete Loos, 10 Lien Mermans, 11 Sylke Calleeuw, 13 Gwen Duijsters, 14 Kelly Paulus, 17 Silke Leynen,  21 Annelies Menten, 22 Nathalie Weytjens.
Wisselspeelsters
: 01 Chloë Bellavia, 07 Jessica Pironet, 16 Esther Knevels, & 44 Yenthe Kerckhofs.
Coaches:
Luk Verstraeten, Raymond Loose & Kris Vanbriel.
Wissels:
66 min Esther Knevels voor Gwen Duijster
84 min Yenthe Kerckhofs voor Silke Leynen

Opstelling KAA Gent:
01 Nicky Evrard, 03 Elien Van Wynendaele, 04 Elena Dhont, 07 Margaux Van Ackere, 08 Shari Van Belle, 10 Chloë Vande Velde, 12 Kassandra Ndoutou E Missipo, 13 Marie Minnaert, 17 Chloë Van Mingeroet, 20 Jody Vangheluwe & 21 Silke Vanwiynsberghe.
Wisselspeelsters: 31 Lowiese Seynhaeve, 09 Amber Maximus, 11 Sheryl Merchiers, 14 Taika De Koker & 23 Isabelle Iliano.
Coaches: Dave Mattheus, Hamady Diallo en Hans Bradt.
Wissels:
46 min Isabelle Iliano voor Shari Van Belle
70 min Sheryl Merchiers voor Marie Minnaert
83 min Taika De Koker voor Chloë Van Mingeroet

Scoreverloop:
52 min 1-0 Lien Mermans
56 min 1-1 Kassandra Ndoutou E Missipo

Scheidsrechter: Mej. Hannelore Onsea
Assistent scheidsrechters: Mej Ella De Vries & Irina Lyussina
Kaarten: Geen
Toeschouwers: 350

Samenvatting: aangepaste video
Luc Calleeuw

Interviews:
Annelies Menten, KRC Genk Ladies (Luc Calleeuw)
Niki Evrard, AA Gent (Luc Calleeuw)
Sportbeat (Ives Van Rompaey)

Foto's (Jill Delsaux)

De andere uitslagen in de Super League:
KSK Heist - Standard 0-4
RSC Anderlecht - OHL  2-0

De stand:
1  AA Gent  13 pt (5 wedstr, dp 13-2)
2  Anderlecht  10 pt (6 wedstr, dp 10-5)
3  Standard  9 pt (5 wedstr, dp 10-12)
4  KRC Genk  8 pt (5 wedstr, dp 7-4)
5  KSK Heist  6 pt (5 wedstr, dp 4-12)
6  OHL  4 pt (5 wedstr, dp 8-7)
7  Tienen  1 pt (5 wedstr, dp 4-14)


Ook zaterdag
gaan alle wedstrijden door in het SportInGenk Park!

De Beloften ontvingen in Tweede nationale het Brabantse Wolfsdonk. Zij lieten de afwezigheid van Floor Caelen, Amber Tysiak en Jill Verelst, die allen met de Red Flames U17 in Servië verblijven, niet aan hun hart komen. Met vlot combinatievoetbal moest Wolfsdonk de meerdere erkennen in onze jonge garde. Al na 1 minuut pegelde Yenthe Kerckhofs in de winkelhaak. Bij de rust stond de teller al op vier nadat ook Janne Geers en twee keer Jessica Pironet de weg naar de netten vonden. Tussendoor maakte keepster Celien Baeten een penalty van Dorina Delattin onschadelijk.
In de tweede helft bleef KRC Genk Ladies de lakens uitdelen. Aster Janssens sneed door de bezoekende defensie voor de 5-0. Uiteindelijk zorgde een sterk spelende Esther Knevels (3 assists!) en Janne Geers voor de 7-0-eindscore.

Foto's Genk B - Wolfsdonk (Bjorn Janssen)

De wedstrijd van de U15 verviel wegens het algemeen forfait van Sporting Winterslag.

Om 10 uur speelden zowel onze U12 als onze U13 op het SportInGenk Park tegen Genkse tegenstanders.
De U13 namen het op tegen Eendracht Termien en de U12 kregen Genk VV als opponent. Na een mooie voetbalvoormiddag hielden de U13 en Termien het op een gelijkspel. De U12 haalde een 0-4 eerst nog op, maar verloor uiteindelijk met 4-7 van Genk VV.