01/12/2019

FC KONTICH - KRC GENK ladies B 4-2

Op een zonnige herfstdag om 15:00 uur stonden twee team op een kunstgras mat tegenover elkaar met twee andere gedachte over de speelwijze van voetbal. Kontich de lange bal hanteren en Genk wilde voetballen.

De match begon en na 5 min scoorde Nora na een splijtende pass van Jasmine de 0-1. Lang konden de ladies niet genieten van deze voorsprong, want na het verkeerd inschatten van de lange bal en een lobje over de Sofie,  stond  al snel de 1-1 op het scorebord door Michez. Niet veel later stond ook de 2-1  door Van Haute op het bord, na het niet goed verwerken van een voorzet. In de 20 min kregen de Ladies een vrije trap op de rand van de baklijn en deze werd ingeschoten door Jasmine, maar werd vakkundig door de doelvrouw van Kontich beslist tot corner.  In de 23 min kon Jasmine het van een nog korte afstand proberen om te scoren na een overtreding op Nora binnen de baklijn. Helaas miste Jasmine deze uitgelezen kans en schoot op de kruising over.  Na een verkeerde pas op het middenveld stond de spits Michez op de rand van de baklijn oog in oog met Sofie en deze schoot de 3-1 binnen. Een lesje van effectiviteit  (4 keer aan doel en 3 doelpunten). De Ladies bleven voetballen, combineerden er op los alleen de eindpass viel niet goed. Ook na rust gingen de Ladies voetballend op zoek naar de aansluittreffer en deze kwam er dan ook door Jasmine in de 66 min. Dit was wel de moeilijkste poging van de 3.  De Ladies gingen op zoek naar de gelijkmaker, helaas was de bezetting voor het doel niet efficient genoeg. De 3-3 hing in de lucht en zou ook verdiend zijn. Maar door een verkeerde terugspeelbal stond Michez wederom oog in oog Sofie en deze had geen antwoord op het schot dus de 4-2. Met nog 6 minuten op de klok bleven de Ladies voetballen en op zoek gaan naar een beter resultaat. Helaas lukt dit niet. In de 93 min stond Sofie wederom weer oog in oog met een tegenstander van Kontich,nu had ze wel antwoord op het schot alleen was dat buiten de baklijn met als gevolg de rode kaart.

Wederom een goede match op kunstgras van de Ladies, helaas met een onverdiende winnaar.  

Opstelling. S. Tans, Y, Stals ( 77”min L. Dumen), T.Verhoeven, E. Donné, F. Bienkens, M. van Olmen, F. Jacobs, J. Verbruggen, N. Maesen, J. Dubois (85”min F. Jaenen), L.Vanhoudt

Verslag: Edwin Verhoeven

Foto's: Andy Van Olmen   klik hier