01/12/2019

KRC Genk Ladies A - Club Brugge 0-1

Door de afwezigheid van enkele geschorsten en geblesseerden, waaronder kapitein Riete Loos en spits Nikki Janssen, verscheen KRC met een vertimmerd elftal aan de aftrap, die gegeven werd door een sponsor van de club, Alfa-Zet (zie fot onder) . Amber Tysiak vatte post op het middenveld en Sari Kees schoof naar het centrum van de verdediging, waarin ook Janne Geers op links heroptrad.

Het werd een fel bevochten partij voetbal. KRC begon het beste, maar toch was de eerste kans voor bezoekster Charlotte Laridon die op een reflex van Rani Coenen stuitte. Langs Genkse zijde mocht Gwen Duijsters alleen op doel afstormen, maar ook zij werd van succes gehouden door de Brugse keepster Elke Geeraert.

Bij het begin van de tweede helft was het wel raak voor Club Brugge wanneer Charlotte Laridon een voorzet vanop links met het hoofd afrondde. KRC drukte nadien om de gelijkmaker te forceren. Er kwamen enkele kansen, maar keepster Geeraert verhinderde de gelijkmaker op pogingen van Gwen Duijsters en Karlijn Knapen. Ook enkele corners leverden niets op, zodat KRC moest vrede nemen met een nipte nederlaag.

KRC Genk: Rani Coenen, Lisa Verhoeven (46’ Sharon Zagar), Sari Kees, Nathalie Weytjens, Janne Geers, Amber Tysiak, Karlijn Knapen, Jarne Teulings, Eleen Kimps, Aster Janssens (53’ Carolina Wolters), Gwen Duijsters (70’ Lauren Huys). Bank: Joséphine Delvaux.
Scheidsrechter: mevrouw Irmgard Van Meirvenne.
Doelpunt: 48’ Charlotte Laridon 0-1.
Gele kaarten: 77’ Lauren huys (Genk), 87’ Karlijn Knapen (Genk).
Verslag: Betty Van Proeyen