01/10/2016

Red Flames U17 wint kwalficatietornooi

Na 80 spannende minuten haalden de Red Flames U17 het met 1-0 van Servië en eindigden zo als eerste in het kwalificatietornooi in Servië. Lisa Petry scoorde vlak na de rust het enige doelpunt. Floor Caelen en Amber Tysiak speelden de ganse wedstrijd. Jill Verelst bleef op de bank. Door de winst van Oekraïne tegen Roemenië (2-1) eindigde België als groepswinnaar.
De eindstand:
1  België  6pt    (dp 5-1)
2  Oekraïne  4 pt   (dp 3-6)
3  Servië  4 pt.  (dp  2-2)
4  Roemenië  3 pt.  (dp 2-3)
In maart/april volgt de Eliteronde, die een plaats kan opleveren in de Eindronde.

In de Kwalificatieronde voor het EK U17 verloren onze Red Flames woensdagnamiddag met 1-0 van Roemenië. Het doelpunt viel al na een kwartier. Ondanks kansen bleef de gelijkmaker achterwege. Amber Tysiak viel in na 50 minuten, terwijl Floor Caelen en Jill Verelst op de bank bleven.
Gastland Servië speelde gelijk tegen Oekraïne: 1-1.

Maandag wonnen de Red Flames met overtuigende 4-0 van Oekraïne.
Bij de rust stond het al 3-0 na twee goals van Lindsey Jacobs (Gent) en Karlijn Knapen (Standard) op strafschop. Na de rust verhoogde Lisa Petry (Standard) tot 4-0. Floor Caelen en Amber Tysiak stonden in de basis. Amber werd gewisseld na 65 minuten en Jill Verelst kwam op de 75ste minuut in het veld.
In de andere partij won Servië met 1-0 van Roemenië.

Zaterdag speelt België tegen gastland Servië. Winst is noodzakelijk om verzekerd te zijn van plaatsing voor de Eliteronde. Bij een gelijkspel moet gerekend worden op winst van Oekraïne tegen Roemenië.

De stand:
1  Servië 4 pt (2-1)
2  Roemenië 3 pt (1-1),  bij gelijke stand telt het onderling duel: Roemenië won van België
3  België 3 pt (4-1)
4  Oekraïne 1 pt (1-5)