03/11/2019

Zulte Waregem A - KRC Genk Ladies Beloften 1-1

Zulte Waregem A - KRC Beloften 1-1

11:00 uur stonden de meiden, staf en supporters klaar voor de zoveelste verre verplaatsing deze afgelopen twee maanden. Aangekomen in Waregem was het al snel duidelijk,  dat de harde wind de wedstrijd ging beïnvloeden.

De Ladies starten met de wind mee en in  de 7de min loste Jasmine het eerste schot op doel dat tot een corner werd gestompt.  Zulte speelde over de grond,  op het middenveld stonden we niet altijd goed, waardoor ze aardig konden combineren. In de 15de min. kreeg Zulte een vrije trap en deze werd gekeerd door Rani. Even Later de 21ste min. had Rani geen kans op een goed in de diepte gelopen aanvaller van Zulte en door een lob over Rani,  verdween de bal in het doel 1-0 door Julie Devos.

De ladies gingen verder opzoek naar het doel  en 3 min na de 1-0 had Esther de 1-1 op de slof,  maar deze ging naast. Het was een match waar het voetbal niet ging winnen,  omdat er veel invloed was van de wind. Zulte probeerde  over de grond te blijven voetballen en werd nog in de 33 min gevaarlijk door een lage voorzet van links,  die door iedereen werd gemist. Genk wilde de gelijkmaker maken voor de rust,  maar door slordig te zijn in de passes en de aannames kwamen de Ladies niet aan het voetballen. Esther kreeg de bal bij een aanval rond  de baklijn en bedacht zich geen moment en schoot op doel en de 1-1 was een feit.  Na de rust was het spel tegenovergesteld.  Genk probeerde te voetballen over de grond, maar door de wind werd dat bepaald niet beter. Zulte daarentegen wachtte rustig af op een foutje en wilde deze dan afstraffen.  Na 60 min was Zulte bijna bij de 2-1,  door een prachtige vrije trap gedragen door de wind belandde deze op de kruising. Geluk voor de Ladies. De match ging verder zoals reeds geschreven , zonder dat beide teams gevaarlijk werden. In de 88 min moest dan toch Rani nog eens in actie komen. Door een verdwaalde diepe bal stond een speelster voor Rani , deze bedacht zich geen moment en schoot.  Rani tikte deze gelukkig nog tot corner. Het bleef dus 1-1 dat ook de eindstand is. Al met al een uitslag waar beide teams blij mee mogen zijn.

Opstelling R. Coenen, Y. Stals, A. Menten, L. Huys (45” E. Donné), T. Verhoeven, J. Verbruggen, M. van Olmen, E. Knevels (71”F. Jacobs), H. Merkelbach, L. Vanhoudt (83” E. Dillaerts), N. Maesen

Verslag: Edwin Verhoeven

Fotoreportage (Andy Van Olmen)