03/11/2019

SUPER LEAGUE : AA Gent-KRC Genk Ladies 4-1

SUPER LEAGUE : AA Gent-KRC Genk Ladies 4-1

Op een doorweekt veld kwam KRC de eerste helft helemaal niet in haar spel. De thuisploeg drukte maar kreeg ook amper een doelkans bijeen gespeeld. Enkel Tine Schryvers kopte nipt naast op een voorzet van Nina Stapelfeldt. We leken dan ook op een blanco ruststand af te stevenen tot in de 42ste minuut Josephine Delvaux een schot van Kassandra Missipo pareerde en Marie Minnaert in de rebound rustig kon intikken.

Er was amper afgetrapt of we stonden met 2-0 in het krijt. Nu vond Shari Van Belle vanop links Chloë Vande Velde aan de verste paal. KRC begon nu toch te dreigen. Dat leek de aansluitingstreffer op te leveren wanneer de Zwitserse keepster Nicole Studer een schot van Gwen Duijsters niet onder controle kreeg en Karlijn Knapen kon intikken, maar de grensrechter buitenspel signaleerde. De tegentreffer kwam er toch met opnieuw Gwen Duijsters die, in de diepte gestuurd, de lokale keepster verschalkte. KRC rook een punt, maar werd op de counter afgestraft door Jassina Blom, die eerst onder de lat mikte en nadien met een afgeweken schot voor de overdreven 4-1 tekende. Hierdoor gaat KRC met een minder goed gevoel de interlandbreak in.

KRC Genk: Joséphine Delvaux, Sari Kees, Nathalie Weytjens, Amber Tysiak, Sien Vandersanden (46’ Gwen Duijsters), Riete Loos, Karlijn Knapen, Eleen Kimps, Jarne Teulings, Aster Janssens (52’ Sharon Zagar), Nikki Janssen (77’ Kelly Simons). Bank: Rani Coenen, Carolina Wolters.

 Scheidsrechter: mevrouw Irmgard Van Meirvenne.
Gele kaart: 60’ Riete Loos

Doelpunten: 42’ Marie Minnaert 1-0, 48’ Chloë Vande Velde 2-0, 67’ Gwen Duijsters 2-1, 78’ Jassina Blom 3-1, 91’ Jassina Blom 4-1.

Verslag: Betty Van Proeyen

Fotoreportage