30/10/2019

KAA Gent Belofte - KRC Genk Belofte: 2-3

17 dagen na de bekermatch stonden deze teams wederom tegenover elkaar. Het enig verschil, andere tijd en andere samenstelling van de teams.

Even na 20:00 uur begonnen de twee voetballende teams aan de match. In een match waar het tempo hoog was, omdat er veel beweging was bij beide teams. In de gelijk opgaande eerste helft waren de scoringskansen verdeeld over 3 voor GenT en 1 voor GenK. Al deze scoringskansen kwamen niet tot een doelpunt waardoor we gingen rusten met de brilstand 0-0.

Na rust waren de ploegen het eens om op dezelfde wijze door te gaan met goed voetballen. Alleen GenK ging iets hoger vastzetten,  waardoor ze sneller in balbezit kwamen. De eerste kans was echter wel voor GenT een schot dat doel niet trof. Nora had de eerste doelkans voor GenK op de schoen,  helaas werd deze nog gekeerd. Vanaf dit moment was het alleen maar GenK dat de match bepaalde door voorin druk te zetten en doelgericht te werk te gaan. Dit resulteerde door een schot van Hanne op de paal,  maar in de rebout schoot “De KNEVEL” hem binnen 0-1. GenK ging door en 3 min later zette Nora Sien alleen voor de doelvrouw en die bedacht zich geen moment, met een bekeken schot was het Kassa: 0-2. GenT had blijkbaar nog steeds niet goed opgelet, want een paar minuten later staat Sien  1  tegen 1 met de doelvrouw, helaas werd dit niet de 0-3. In de 70ste min. was het dan wel raak door een steekbal van Hanne op de diepgaande  “KNEVEL” en het was raak, 0-3 met nog 20 min.  te spelen, dus je zou denken “Kat in het Bakkie”. Helaas kosten het vroege drukzetten veel kracht en onze ladies begonnen er door te heen te raken, waardoor GenT de match kantelde. GenT zetten een tandje bij en GenK kwam onder druk te staan,  maar tot echte kansen kwam GenT niet. Totdat in de 84ste min een aanval over links kwam,  de bal ging onder Sofie door; Tatum kon de bal nog wegwerken met een sliding, maar de ingelopen GenT-speelster< Janssens tikte de bal voor de handen van Sofie net binnen. De ladies waren even van slag en nog geen 2 min later stond de 2-3, op het scorebord.  Door een goede aanval over rechts werd deze perfect binnen getikt door Delacauw. Op de tribune werden de billen dichtgeknepen, het zal toch niet zo’n avond worden dat je met 0-3 voor staat en binnen een aantal min. de punten toch moet delen. De ladies waren de overige min. bij de les en speelde de match zonder in problemen te komen uit. De 3 punten gingen mee de bus in waar deze overwinning door de Ladies verder werden gevierd. Het verrassingsoptreden van “DEN DAVE” werd luidkeels meegezongen.

Opstelling: Sofie Tans, Y. Stals, Annelies Menten, Tatum Verhoeven, Fleur Bienkens, Marthe van Ohlmen, Ester Knevels, Sien Vandersanden, Hanne Merkelbach, Luna Vanhoudt ( 86”Emma Volders) en Nora Maesen(80”Emilie Dillaerts)

Verslag: Edwin Verhoeven

FOTOREPORTAGE