29/09/2019

KRC Genk Ladies haalt 3 punten in Brugge

In de schaduw van Jan Breydel schoot Club Brugge het best uit de startblokken zonder echter veel gevaar te creëren. Keepster Joséphine Delvaux moest wel attent zijn op een poging van Katinka Dubois. Dan nam Genk over. Op een corner van Riete Loos keurde de scheidsrechter een kopgoal van Nikki Janssen af. Wanneer Nikki op aangeven van Aster Janssens na een half uur de achterlijn haalde, kon de voor doel opgedoken Karlijn Knapen de openingsgoal intikken. KRC bleef komen. Jarne Teulings geraakte net niet aan een voorzet van Nikki Janssen en op een vrije trap van Riete Loos werkte keepster Ianthe Meersschaert in corner.

De tweede helft zou een ander paar mouwen worden. Al onmiddellijk omspeelde Charlotte Laridon onze keepster, maar zij besloot onbegrijpelijk naast. Josephine Delvaux maakte dan in twee tijden een te korte terugspeelbal onschadelijk. KRC kon toch een keer ontsnappen toen Karlijn Knapen op aanspelen van Jarne Teulings tegen een verdedigster trapte. Brugge behield het overwicht, maar  we kwamen enkele keren gelukkig weg. Charlotte Laridon trapte na een dieptepas naast en Emma Van Britsom krulde een vrije trap voorlangs. Het bleef pompen of verzuipen. Keepster Joséphine Delvaux hield de net ingevallen Amélie Verbeke van een toch wel verdiende Brugse gelijkmaker. Die kwam er even later ook niet, want Sari Kees kopte na hoekschop een lob van Raquel Viaene op de lijn weg. De ingevallen Sien Vandersanden bracht zuurstof met een gemeten lob die tegen de dwarslat ketste. En op aangeven van Sien kon Gwen Duijsters in de allerlaatste minuut het pleit definitief beslechten waardoor KRC op een diefje en zeker niet verdiend met de drie punten terug richting Genk mocht bussen.

KRC Genk: Joséphine Delvaux, Sari Kees, Amber Tysiak, Nathalie Weytjens, Janna Geers, Riete Loos, Karlijn Knapen, Eleen Kimps (59’ Gwen Duijsters), Jarne Teulings (69’ Sharon Zagar), Aster Janssens (83’ Sien Vandersanden). Bank: Rani Coenen, Jasmine Verbruggen.

Scheidsrechter: de heer Bjorn Dewulf.

Gele kaarten: 67’ Amber Tysiak (KRC), 80’ Nikki Janssen (KRC).

Doelpunten: 32’ Karlijn Knapen 0-1, 94’ Gwen Duijsters 0-2.