14/09/2019

KRC Genk Ladies - AA Gent 2-0

Foto: Amber na haar doelpunt

Mooie intro door al onze jeugdspeelsters die een erehaag vormden om de actoren van beide ploegen, vergezeld van onze U11’ers, te verwelkomen.

Voor een volle tribune ging Gent in het eerste kwartier bijzonder sterk van start. Maar KRC plooide niet, ook al kregen de bezoekers enkele kansen. Na een vrije trap van Lenie Onzia werd een goal wegens buitenspel afgekeurd en Marie Minnaert kopte een voorzet van Elena Dhont net naast. Dhont kon een opgelegde kans ook niet afronden en dan kwam KRC stilaan ook aan mogelijkheden. Nikki Janssen en Aster Janssens misten van een niet.

In de tweede helft nam KRC het heft in handen. Na een vrije trap van Jarne Teulings verdween de kopbal van Eleen Kimps in corner. Op het uur stuurde Eleen Kimps een hoge voorzet naar doel en kon de Zwitserse doelvrouw Nicole Studer de bal enkel wegtikken in de voeten van Karlijn Knapen, die de openingsgoal intrapte. KRC bleef komen. Nikki Janssen was bijna succesvol op een actie Jarne Teulings-Aster Janssens, maar ook nu belandde de bal in hoekschop. Intussen verliet KRC-keepster Joséphine Delvaux enkele keren attent haar doel om Gents gevaar te bezweren. Bezoekster Tine Schrijvers scoorde aan de tweede paal bijna de gelijkmaker, maar Amber Tysiak kon nog net op de lijn keren. Het was dezelfde Amber Tysiak die 10 minuten voor tijd een corner van Riete Loos in doel kopte en KRC een nieuwe driepunter schonk.

KRC Genk: Joséphine Delvaux, Sari Kees, Amber Tysiak, Nathalie Weytjens, Janne Geers, Riete Loos, Karlijn Knapen, Jarne Teulings, Eleen Kimps, Aster Janssens (85’ Kelly Simons), Nikki Janssen (87’ Gwen Duijsters).
Scheidsrechter: de heer Seppe Vandebroek.
Gele kaarten: geen - Doelpunten: 59’ Karlijn Knapen 1-0, 80’ Amber Tysiak 2-0.

Fotoreportage Dave Rietbergen