08/09/2019

Beloften en Jong Beloften dit weekend

KRC Genk Ladies B – K. Olsa Brakel 10-2

KRC toonde al onmiddellijk de krachtsverhoudingen in de derde ronde van de Beker van België tegen de tweede klasser. Al na 20 minuten leidde de thuisploeg met 4-0 dankzij twee goed gemikte lobs van Caroliena Wolters, een goal van Sien Vandersanden op assist van Emmy Donné en een goal van erg schuin van Hanne Merkelbach. Olsa bleef niet bij de pakken zitten en na een poging van Limke Meersschaert, die naast belandde, ontliep Yana Haesebroek de buitenspelval voor de 4-1. Nog voor de pauze lobde Hanne Merkelbach voor de 5-1 en moest keepster Kassandra Goovaerts rekenen op de paal om een nieuw doelpunt van Hanne te voorkomen.

We hadden amper van kamp gewisseld of een opvallende Yana Haesebroek milderde tot 5-2. Maar ook nu stelde KRC snel orde op zaken met twee assists van Caroliena Wolters telkens afgewerkt door Hanne Merkelbach. En voor het uur profiteerde Caroliena Wolters twee keer van onverzorgd uitverdedigen voor de achtste en negende goal. Rimke Eurlings mikte nog eens op de lat en Sien Vandersanden stuitte op een knappe reflex van de bezoekende doelvrouw. Tien minuten voor tijd kwam de tiende goal er toch wanneer Sien Vandersanden de paal trof en Rimke Eurlings de rebound keurig afwerkte. De heroptredende Floor Caelen trapte nog eens nipt over, maar ook een moedig Brakel vond via alweer Yana Haesebroek de lat nog eens op haar weg.
KRC plaatste zich zo voor de vierde ronde waar op zaterdag 28 september een verplaatsing naar Zulte Waregem B wacht.

KRC: Sofie Tans, Rimke Eurlings, Annelies Menten, Jasmine Verbruggen (70’ Floor Caelen), Tatum Verhoeven (70’ Luna Vanhoudt), Emmy Donné, Yenthe Kerckhofs, Sien Vandersanden, Fleur Bienkens (46’ Lien Doumen), Caroliena Wolters, Hanne Merkelbach. Bank: Maren Van Wijngaarden.
Scheidsrechter: de heer Alain Sterkmans.

Doelpunten: 8’ Caroliena Wolters 1-0, 12’ Sien Vandersanden 2-0, 17’ Caroliena Wolters 3-0, 20’ Hanne Merkelbach 4-0, 34’ Yana Haesebroek 4-1, 35’ Hanne Merkelbach 5-1, 46’ Yana Haesebroek 5-2, 47’ Hanne Merkelbach 6-2, 50’ Hanne Merkelbach 7-2, 56’ Caroliena Wolters 8-2, 62’ Caroliena Wolters 9-2, 78’ Rimke Eurlings 10-2.

Foto's - Dave Rietbergen

KRC Genk Ladies C – Bocholt VV  9-3
In de tweede competitiewedstrijd van de Jong Beloften was het pleit al binnen de vijf minuten beslist want Marte Van Olmen, Anissa Giuga en Jytte Dubois zorgden toen al voor de 3-0. Dan was het wachten tot net voor de rust toen Anissa Giuga voor de 4-0 tekende. Ook na de rust ging het doelpuntenfestival verder met goals van Luna Vanhoudt, Aliocia Berten, Anissa Giuga, Sofie Roef en Kyandra Faut, maar een moedig Bocholt kon ook drie keer tegenscoren via Laura Luys, Fleur Hendriks en Yoni Vankrunkelsven.Mooie cijfers voor de jarige trainer David !

Foto's - Andy Van Olmen/Jelle Jacobs

DSC_0330

DSC_0309

DSC_0194