01/09/2019

Eerste competitieresultaten zijn er !

WINST IN MECHELEN, GOEDE RESULTATEN VAN ONZE JEUGD

Geen competitievoetbal in de Super League dit weekend omwille van de interlands van de Red Flames.

De Beloften in Eerste nationale moesten zich - na het spijtige thuisverlies tegen Moldavo – herpakken bij KV Mechelen, dat op de openingsdag in Tienen gelijk speelde. KRC domineerde, kreeg kansen maar kon in de eerste helft geen gaatje vinden in de KV-defensie.
Na de rust scoorde Hanne Merkelbach al gauw en door de dominantie leek de zege binnen handbereik tot dom balverlies de thuisploeg toeliet om te scoren. KRC rechtte nog even de rug en na een penaltyfout op Hanne Merkelbach zette Jasmine Verbruggen de terechte penalty om voor de meer dan verdiende 1-2-winst.

In het Provinciaal voetbal stond de eerste wedstrijddag op het programma. De Jong Beloften trokken naar het pas uit nationale gedegradeerde Bokrijk Sport, dat aardig versterkt uit de transferperiode kwam. Keepster Celine Smellers toonde meteen haar capaciteiten en samen met o.a. veldspeelster Sofie Van Houtven en Sanne Muutjens stonden zij pal in de verdediging. KRC geraakte – ondanks verwoede pogingen – niet aan scoren en slikte vijf minuten voor de rust een tegentreffer via Anneleen Verlaek. Halfweg de tweede helt moest Kyandra Faut met een voetblessure naar de kant, maar toen waren de drie wissels al opgebruikt, zodat onze youngsters met 10 verder moesten.
Het bleef spijtig genoeg bij 1-0.

De U15 White haalden hun eerste zege binnen bij ’s Herenelderen met 3-5.

Ook goed nieuws van het U13-front. De Provinciale U13 Blue overheersten hun partij tegen Lindelhoeven. Dat de winst beperkt bleef tot 3-2 was vooral te wijten aan een prima prestatie van de bezoekende doelman.

De U13 White deden het ook erg goed tegen Gruitrode, maar moesten uiteindelijk in cijfers met 1-2 het onderspit delven.

De Provinciale U12 blonken ook uit en haalden het met liefst 3-8 bij Jong STVV. - foto's, video's en verslag van Sven

Ook een sterke wedstrijd van de U11 Blue tegen Hades, die echter eindigde op een nipte 4-5-nederlaag.

De U11 White speelden een zeer sterke wedstrijd en wonnen met 4-1 tegen Paal.

Tot slot begint de U15 Blue zondagvoormiddag aan de competitie in Calcio Genk.