12/08/2019

OEFENWEDSTRIJDEN

KRC Genk Ladies sloot haar stage in Kattevenia en Genk VV af met een 2-0-overwinning tegen eredivisieclub AZ Alkmaar.
Voor de rust trapte Eleen Kimps nog een strafschop tegen de kruising, maar na de kampwissel maakten Janne Geers en Nikki Janssen het verschil.
Vooraf hielden de Beloftenploegen van beide clubs het op een 3-3-gelijkspel nadat KRC nochtans met 3-1 leidde.

Ook de Jong Beloften namen het op tegen de U15 jongensploeg van Sporting Calcio Genk. Zij waren heer en meester op het veld maar maakten mooie kansen niet echt af. Ondanks een zeer jong elftal en goed voetballende jongens van Calcio behaalden we toch een mooie overwinning met 4-2 (Anissa Giuga 8' en 31', Kiandra Faut 17' en Noëmi Gorga 67').  Calcio scoorde in minuut 66 en 73 de tegendoelpunten.

Na intensieve trainingen tijdens het stage weekend van de Jong Beloften, stelt David Pereira zijn jonge ploeg op tegen een uit de kluiten gewassen vrouwenploeg van RKSV Nuenen VR1. Onze speelsters beginnen stevig aan de wedstrijd en beide ploegen tonen hun krachten. Genk speelt aanvallend redelijk sterk maar een lange bal van Nuenen wordt slecht opgevolgd, 1-0. Na een kwartier incasseren we nog 2 doelpunten wegens fouten in de verdediging. Het wordt 3-2 (Anissa met penalty en Emma met een mooie afstandsgoal in de kruising) en het tij lijkt te keren maar de volwassen vrouwen van Nuenen beuken er op los en besluiten de wedstrijd met 6-2. Sterke inzet van onze jonge speelsters die hard gevochten hebben en daaraan jammer genoeg een paar lichte blessures overhouden.

Geen goede generale repetitie voor KRC Genk Ladies in de gietende regen op het kunstgras van het hoofdstadion van PEC Zwolle. In de eerste helft kregen de Genkse Ladies weinig voet op het middenveld. Al geraakte Zwolle in de beginfase via een afgeweken treffer met een dosis geluk aan de openingsgoal. Even voor de rust verdubbelde de thuisploeg. KRC kwam beter uit de kleedkamer en was in de tweede helft zeker gelijkwaardig aan de Nederlandse Eredivisieclub. Het kon echter niet in goals geconcretiseerd worden. Integendeel in de slotfase profiteerde PEC nog twee keer van Genks balverlies om de score overdreven uit te diepen tot 4-0.
Volgende vrijdag start de competitie op het veld van OHL. KRC Genk: Delvaux (46’ Coenen), Huys (66’ Janssen), Menten (57’ Janssens), Kees, Zagar (46’ Vandersanden), Loos, Knapen, Tysiak, Kimps (80’ Verbruggen), Geers, Kerckhofs (57’ Teulings).

KRC Genk Beloften – PSV Beloften 1-1

Interessante wedstrijd voor de Beloften tegen PSV. In een sterk eerste half uur kwam KRC spijtig genoeg niet tot scoren. Dat lukte PSV wel toen een misverstand werd uitgebuit. In de tweede helft had KRC het moeilijker, maar kon toch gelijk komen toen Merkelbach na een corner van Verbruggen in het pak kopte en de bal in doel verdween. KRC begint volgende zaterdag aan de competitie in Eerste nationale met een thuiswedstrijd tegen Moldavo.
KRC Genk: Sofie Tans, Maren van Wijngaarden, Tatum Verhoeven, Carolina Wolters, Nikki Janssen, Marte Van Olmen, Aster Janssens, Emmy Donné, Rimke Eurlings, Jamine Verbruggen, Nora Maesen, Hanne Merklebach, Mischa Snyers, Fleur Bienkens, Emma Volders, Lien Doumen.

KRC Beloften – FC Kontich 1-7

Een jonge Genkse ploeg niet opgewassen tegen een sterk Kontich dat zich twee seizoenen geleden nog kroonde tot kampioen in Eerste nationale. De bezoekers bouwden de voorsprong stelselmatig uit en KRC kon enkel aan het einde via Hanne Merkelbach tegenscoren.

 

 

Laatste nieuws

12/08/2019

OEFENWEDSTRIJDEN

30/06/2019

TRANSFERNIEUWS

27/12/2018

2019

21/08/2018

Welkom Siebe Paulus

06/08/2017

Stage in Kattevenia