05/08/2019

CM LIMBURG SCHENKT AED TOESTEL AAN KRC GENK LADIES

CM Limburg schenkt KRC Genk Ladies met een nieuw AED-toestel. Donderdagavond vond de inhuldiging plaats in aanwezigheid van burgemeester Wim Dries.

Lizy Cosemans, Algemeen directeur bij CM Limburg wees in haar openingswoord op de evenwaardige mogelijkheden van vrouwen in de sport en in het maatschappelijk leven., waardoor CM graag bereid is om steun te geven aan KRC Genk Ladies. Zij besloot haar boeiende speech met de belofte om een cava-fuif te geven bij het behalen van de kampioenstitel.

Burgemeester Wim Dries  benadrukte dat de werking van KRC Genk Ladies met heel wat vrijwilligers een bewijs vormt van “GSM”-Genk of “Genk Sterk Merk”, die de Genkse club naar de top van het Belgisch vrouwenvoetbal helpt te loodsen.

Dan was het de beurt aan Maarten Van Duyse, Accountmanager van DefibrionBV om de werking van het AES-toestel te demonstreren. In een met ludieke elementen gekruide praktische uiteenzetting kregen de talrijke aanwezigen een duidelijke uitleg over de werking en het gebruik van het AED-toestel zodat bij levensbedreigend hartfalen de kans op redding kan verhoogd worden van 5 naar 75%.