05/08/2019

WINST EN VERLIES VOOR KRC IN DE LUC NILIS CUP

KRC Ladies nam zondag deel aan de 10de editie van de Luc Niliscup.

Nadat eerste klassers Standard B en Moldavo 2-2 hadden gelijk gespeeld, was het de beurt aan ons tweede team om VC Massenhoven, ook een ploeg van eerste nationale, partij te geven.
Massenhoven bleek aanvankelijk de betere ploeg en leidde bij de rust met 0-1. Even na de pauze werd het zelfs 0-2, maar dan schoten onze jonkies in actie. Luna Vanhoudt bediende vanop rechts Anissa Giuga, die binnen schoof. Even later stonden de bordjes al in evenwicht want Rimke Eurlings aarzelde niet om een corner af te ronden. KRC kreeg nog enkele kansen, maar Luna Vanhoudt en Nora Maesen mikten nipt over. Net voor de drinkpauze ontsnapte Anissa Giuga en omspeelde rustig de keepster voor de 3-2-einduitslag.

Het eerste team verging het minder goed tegen Woluwe, de kampioen van eerste nationale, dat zich een stevig geheel toonde. In de eerste helft was KRC wel de betere ploeg maar geraakte aan onvoldoende doelkansen. Bij de pauze kwam een geheel andere ploeg op het veld en zij hadden het beduidend moeilijker. Woluwe profiteerde van enkele onnauwkeurigheden om twee keer te scoren. KRC kon hier enkel een schot van Caroliena Wolters op de linker doelpaal tegenover stellen. Woluwe haalde het dus met 2-0.